Ακάθεκτη για την κούπα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ στο 51’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Αραβίδης στο 82’, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αποσοβήσει το 1-1. Δοκάρι είχε ο Μπακάκης στο 84’.

Η μάχη των πάγκων

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν άλλαξε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή του 4-2-3-1. Διατήρησε μάλιστα κατά τα 10/11 την ενδεκάδα που επικράτησε με 3-0 του Παναιγιάλειου. Η μοναδική αλλαγή ήταν αυτή του Τζανετόπουλου αντί του Σαρρή. Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου «κατέβασε» τους «Φαίακες» με την ίδια διάταξη ενώ σε σχέση με το πρώτο ματς η ενδεκάδα είχε τέσσερις αλλαγές .

Α’ ημίχρονο: Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο, ανέλαβαν από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων και σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση του α’ μέρους είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό σχεδόν 70%! Οι παίκτες του Δέλλα δεν ήταν εντυπωσιακοί όμως δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με πιο «χτυπητές» αυτή του Ανάκογλου στο 25’ και του Μπαρμπόσα στο 44’. Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, ήταν φανερό πως έψαχναν να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως οι γηπεδούχοι είχαν σωστή αλληλοκάλυψη και σχεδόν εξαιρετική αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα ο Ανέστης να είναι στη μεγαλύτερη διάρκεια θεατής του παιχνιδιού.

Β’ ημίχρονο: Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το β’ μέρους για την ΑΕΚ. Μόλις πέντε λεπτά μετά τη σέντρα ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Γκόμεζ και ο Τριτσώνης έδειξε αβίαστα την άσπρη βούλα. Ο Μάνταλος, ο οποίος είχε νικηθεί στην τελευταία του εκτέλεση από τον Βλάχο στην Καισαριανή στο ματς με τον Άλιμο ξεγέλασε τον Κουτζαβασίλη, άνοιξε το σκορ και άναψε… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Το πόσο εξαιρετική ήταν η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, αποτυπώνεται και από το ότι η πρώτη τελική προσπάθεια των «Φαιάκων» καταγράφηκε στο 69’, όταν ο Χαβίτο σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Ανέστη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Κέρκυρα πήρε μέτρα στο γήπεδο καθώς δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει, άγγιξε την ισοφάριση που θα έδινε άλλη τροπή στο ματς, δεν την πέτυχε λόγω του Αραβίδη (απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι), ο οποίος στην επόμενη φάση «εκτέλεσε» τους φιλοξενούμενους και «υπέγραψε» τη νίκη πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» της διοργάνωσης.

MVP: Μέσα σε ένα λεπτό ο Χρήστος Αραβίδης κέρδισε τον τίτλο του MVP του παιχνιδιού. «Σωτήρας» και «εκτελεστής» για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, σκόραρε για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι ματς. Εξαιρετικό ματς πάντως έκαναν και οι Μπαρμπόσα, Ανάκογλου, Μάνταλος και Τζανετόπουλος, ενώ ξεχώρισε ξανά ο Σοϊλέδης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστέρησαν οι υπόλοιποι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης (83’ Πεταυράκης), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου (89’ Ντακόλ), Γιόχανσον, Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Στον πάγκο: Π. Ντούνης, Σαρρής, Ρόβας, Μ. Ντούνης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Παρασκευαΐδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Κόντος (46’ Χαβίτο), Ζορμπάς, Φάμπιο, Καϊκούτ.

Στον πάγκο: Σέτκους, Κρητικός, Ντιόγκο, Κουμπούτια

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ

11’: Σέντρα σουτ του Μάνταλού από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι

17’: Φαλτσαριστό σουτ του Πλατέλλα, ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε εύκολα

25’: Κάθετη του Μπαρμπόσα στον Ανάκογλου, ο τελευταίος έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε…

44’: Γύρισμα του Μπακάκη από τα δεξιά ο Αραβίδης δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, αυτή κατέληξε στον Μπαρμπόσα, ο οποίος από πολύ κοντά πλάσαρε άουτ!

51’ (1-0): Ο Γκόμεζ ανέτρεψε τον Μπαρμπόσα που μπήκε μέσα στην περιοχή και ο Τριτσώνης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μάνταλος ξεγέλασε τον Κουτζαβασίλη και άνοιξε το σκορ!

71’: Διαγώνιο σουτ του Μπαρμπόσα, ο Κουτζαβασίλης με εκτίναξη στη γωνία του παραχώρησε κόρνερ

76’: Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, ο Ανέστης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα

81’: Κόρνερ του Χαβίτο κακή έξοδος του Ανέστη ο Ντιμιτρόφσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Αραβίδης με κεφαλιά την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

82’ (2-0): Υπέροχη κάθετη πάσα του Μπαρμπόσα, ο Αραβίδης έφυγε στην κόντρα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας.

84’: Ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπακάκη η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη

90’+1’: Φάουλ του Καϊκούτ ο Ανέστης με εκτίναξη παραχώρησε κόρνερ

90’+2’: Κόρνερ του Χαβίτο ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σχετικά άρθρα