Αναστασίου: «Χάσαμε με κατεβασμένα χέρια»

Απαρηγόρητος και φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει τον αποκλεισμό του περυσινού Κυπελλούχου Ελλάδας.

Ο 41χρονος προπονητής παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχασε με κατεβασμένα τα χέρια, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση της Ξάνθης.

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε:

Μετά το 1-1 της Ξάνθης και έχοντας δει τι έχει συμβεί στο Κύπελλο θέλαμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε έκπληξη θα μπορούσε να συμβεί εις βάρος μας. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είπαμε και η απόδοση μας σαν ομάδα δεν έπιασε τα στάνταρ που πιάνει η ομάδα στην Λεωφόρο, δεν δημιουργήσαμε τίποτα, μετά την αποβολή κάπως βελτιωθήκαμε σαν ομάδα αλλά δεν έφτανε αυτό.

Διαλέξαμε σήμερα μια έμπειρη ομάδα προκειμένου να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση αλλά δυστυχώς η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και είναι άσχημο αυτό που συνέβη αλλά από την άλλη έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε γιατί μας περιμένει ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή.

Όπως είπα και στα παιδιά όταν δεν δουλεύουμε και δεν ματώνουμε δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανένας αντίπαλος. Και σήμερα δεν ματώσατε, χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια”.

Τι εξήγηση μπορείς να δώσετε σε ένα παιχνίδι που όλοι ήξεραν πόσο κρίσιμο είναι για την τόσο τραγική εικόνα, μετά το 60′ υπάρχει η δικαιολογία της αποβολής, μέχρι τότε όμως;

“Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν ψάχνουμε. Αυτό που είπα είναι και η νοοτροπία που δείχνουμε και αν δεν την αλλάξουμε όλοι μας δεν θα πάμε μπροστά. Δεν γίναμε ξαφνικά από την μια στιγμή στην άλλη Μπαρτσελόνα έχουμε αδυναμίες και πρέπει να τις καταλάβουμε και ότι σαν ομάδα έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Η υπεροψία και η υποτίμηση του αντιπάλου μας έχει κοστίσει.

Θα ήθελα να σταθώ και στην αντίδραση του κόσμου καταλαβαίνω την απογοήτευση τους για το άσχημο αποτέλεσμα αλλά η ομάδα τους χρειάζεται σε κάθε ματς να στηρίζουν την ομάδα μέχρι τέλους. Υπάρχει πολύς δρόμος και έχει πολύ δρόμο αυτή η ομάδα και θα πρέπει όλοι να παραμένουμε κόσμιοι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα”.

Ο Μέντες δεν σας δικαίωσε ούτε λεπτό, θέλετε να μας πείτε κάτι για αυτό;

“Δεν θα ήθελα να πω κάτι για τον Μέντες δεν μιλάω για παίκτες. Ότι είχα να πω το είπα στα αποδυτήρια. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει ένα άσχημο παιχνίδι αλλά όταν δουλεύουμε σαν ομάδα το κενό δεν φαίνεται. Και δεν δουλέψαμε καθόλου σαν ομάδα”.

Σχετικά άρθρα