Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Κατάθλιψη: Σε ποια άτομα εμφανίζεται και γιατί;
Κατάθλιψη: Σε ποια άτομα εμφανίζεται και γιατί;  thumbnail

Aγγελική 37 ετών

Κατάθλιψη: Σε ποια άτομα εμφανίζεται και γιατί;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Όσοι έχουν υπαρξει παιδιά μιας συναισθηματικά απόμακρης οικογένειας και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτό μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε κατάθλιψη αν η κατάθλιψη υπάρχει χρόνια μπορεί τελικά να θεραπευτεί παντα είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή γιατί η ψυχανάλυση δεν φτάνει ή δεν ήταν αρκετή αλλά και τα φάρμακα πολύ βαριά για τον ευαίσθητο οργανισμό…


Στο ερώτημά σας απαντά ο  Αντώνης Κατσαμάγκος, ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής, μέλος της ψυχοδυναμικής ομάδας Αντίκρισμα.


Aντώνης Κατσαμάγκος
Η κατάθλιψη είναι μια σύνθετη νόσος, με πολλές εκφράσεις και πολυπαραγοντική όσον αφορά στις αιτίες της. Οι παράγοντες που αναφέρεται θα μπορούσαν να συγκαταλέγονται μέσα στους παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση της κατάθλιψης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αποτελούν από μόνες και την αιτία  της.

 

Σχετικά με την θεραπεία τόσο τα φάρμακα, όσο και η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία είναι χρήσιμα. Εξαρτάται από τη μορφή αλλά και την βαρύτητα μιας κατάθλιψης, Συχνά είναι ιδανικός ένας συνδυασμός των δύο θεραπειών.Συχνά ο συνδυασμός είναι η καλύτερη επιλογή σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποια ευαισθησία στην φαρμακευτική αγωγή.

 

Το σίγουρο είναι ότι όταν υπάρχουν καταθλιπτικά συμπτώματα που επιμένουν είναι απαραίτητο να αναζητήσει κανείς την βοήθεια κάποιου ειδικού (ψυχιάτρου ή ψυχολόγου). Μόνο η καλή συνεργασία του θεραπευτή με τον άνθρωπο που υποφέρει μπορεί να οδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X