Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Τι συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι για το αδυνάτισμα;
Τι συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι για το αδυνάτισμα;  thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Τι συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι για το αδυνάτισμα;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Είμαι 32 χρονών και έχω πάρα πολλά κιλά το να κάνω δίαιτα όμως είναι δύσκολο για εμένα και για οικονομικούς αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους πώς μπορώ να βοηθηθώ. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σου απαντά η 


 Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος


 


 Η σωστή διατροφή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του "φροντίζω τον εαυτό μου". Του πόσο μαθαίνω να είμαι τρυφερή με μένα , να με νοιάζομαι και μέσα σε αυτά τα πλαίσια να φροντίζω τι θα μου δώσω να φάω. Η ανάγκη μας να φάμε λαίμαργα, και άπληστα έχει να μας βάλει να σκεφτούμε τι ανάγκη πάμε να καλύψουμε με το να γεμίσουμε το στομάχι μας. Κάναμε κάτι καλό μέσα στη μέρα μας για εμάς ή μας κατηγορούμε συνέχεια που φάγαμε και μετά αφού μας έχουμε χτυπήσει μας τιμωρούμε καταστρέφοντας μας με το να φάμε πάλι; 

Είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό να αναζητήσουμε και να καταλάβουμε ποιοι είναι οι λόγοι, μοναδικοί για τον καθένα, που μας οδήγησαν να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο, να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του φερόμαστε τόσο σκληρά. 

Άρχισε να ζεις από σήμερα, χωρίς προϋποθέσεις και αναμονές, γέμισε τη μέρα σου με επιθυμίες , και φροντίδα για σένα σε όλα τα επίπεδα, δεν είσαι μόνο μια κοπέλα με παραπάνω κιλά, όπως παρουσίασες τον εαυτό σου, είσαι σίγουρα πολλά περισσότερα. Η φροντίδα και η αναγνώριση έχει να έρθει από σένα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X