Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Κεφτεδάκια γιουβέτσι!
Κεφτεδάκια γιουβέτσι! thumbnail

Κεφτεδάκια γιουβέτσι!

Υλικά:



Για τους κεφτέδες

 


  • 500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα 

  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο 

  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 αυγό 

  • αλάτι 

  • πιπέρι


Για τη σάλτσα

 


  • 4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους

  • 3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 100 ml ελαιόλαδο 

  • αλάτι 

  • 1 κύβο μυρωδικών 

  • 1 ποτήρι νερού χυλοπίτες 


Εκτέλεση:



  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 5 εκ.

  • Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.

  • Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.

  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.


πηγή: akispetretzikis.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X