Κεφτεδάκια γιουβέτσι!

<div><strong>Υλικά:</strong></div>
<div><strong><br /></strong></div>
<div><strong>Για τους κεφτέδες</strong></div>
<div> </div>
<ul>
<li>500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα </li>
<li>3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</li>
<li>4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο</li>
<li>λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο </li>
<li>λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο</li>
<li>1 αυγό </li>
<li>αλάτι </li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<div><strong>Για τη σάλτσα</strong></div>
<div> </div>
<ul>
<li>4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους</li>
<li>3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους</li>
<li>2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο </li>
<li>αλάτι </li>
<li>1 κύβο μυρωδικών </li>
<li>1 ποτήρι νερού χυλοπίτες </li>
</ul>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 5 εκ.</li>
<li>Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.</li>
</ul>
<p>πηγή: akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα