Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την Τρόικα
Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την Τρόικα thumbnail

Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την Τρόικα

Ενώπιον του προέδρου του Eurogroup o υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνομιλεί μόνο με τα θεσμοθετημένα όργανα της ΕΕ. Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα αλλά μόνο με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup δήλωσε πως «Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Ξεκινήσαμε μια πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας. Θα αποτελέσει τη βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία ακριβώς έτσι όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της ΕΕ».

Ο Γ. Βαρουφάκης στις κοινές του δηλώσεις με τον Γ. Ντάισελμπλουμ ξεξαθάρισε πως «Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα. Με έμφαση ενός καλός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στην συνάντηση των δύο ανφρών έγινε εκτενής αναφορά «στις προτεραιότητες της ελληνική κυβέρνησης. Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Και συγκεκριμένα στις μεταρρυθμίσεις που θα είναι βαθιές και που πρέπει να γίνουν χωρίς φόβο και πάθος» όπως τόνισε.

Τέλος πρόσθεσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο του «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πορευτούν τους επόμενους μήνες» και του επισήμανε πως «το κράτος έχει συνέχεια».


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X