«Αν θέλουμε πρόκριση να νικήσουμε στο Βερολίνο»

Η πολύ καλή εκκίνηση ήταν το βασικό στοιχείο της εντός έδρας νίκης του Παναθηναϊκού επί της Γαλατάσαραϊ σύμφωνα με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος τόνισε την μεγάλη ανάγκη να πετύχουν οι «πράσινοι» νίκη στο Βερολίνο στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Άλμπα.
«Δεν υπάρχουν μυστικά», σχολίασε ο 25χρόνος φόργουορντ των «πρασίνων» μετά την νίκη επί της Γαλατά και τόνισε: «Το βασικό στοιχείο ήταν να μπούμε δυνατά. Θέλαμε να μην αφήσουμε περιθώρια νίκης στη Γαλατάσαραϊ. Παίξαμε βάσει πλάνου για 30 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγαμε να τα χαλάσουμε λίγο, αλλά τα καταφέραμε. Βασικό στοιχείο ήταν να χαλάσουμε το παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ και να μην παίξει αυτό που θέλει, Μόλις παίρναμε το αμυντικό ριμπάουντ θέλαμε το γρήγορο καλάθι. Ήμασταν αρκετά εύστοχοι και φτάσαμε στη νίκη. Πιο σημαντικό ήταν η νίκη και να συνεχίσουμε καλύτερα στους 16».
«Θεωρώ πως το βασικό είναι να πάρουμε τη νίκη στο Βερολίνο», υπογράμμισε ο Γιάνκοβιτς για την συνέχεια της προσπάθειας του Παναθηναϊκού στο Top 16 και εξήγησε: «Αν θέλουμε την πρόκριση, πρέπει να πάρουμε τη νίκη με την Άλμπα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό».
Σε ερώτηση για την δυσκολία που έχει να πετύχει η ομάδα του νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, ο 25χρόνος φόργουορντ των «πρασίνων» επισήμανε ότι: «Πιστεύω το βασικό που μας λείπει μακριά από το ΟΑΚΑ είναι ένα γεμάτο 40λεπτο για να πάρουμε μία νίκη. Αυτό χρειάζεται για τη νίκη».
«Κάνουμε πολύ καλές προπονήσεις και έχουμε αρκετά παιχνίδια», παρατήρησε ο Γιάνκοβιτς μετά από ερώτηση σχετικά με τους τραυματισμούς. «Είμαστε άτυχοι με τους τραυματισμούς, αλλά και αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι», δήλωσε, επίσης, ο 25χρόνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Σχετικά άρθρα