Στον αέρα εννέα Πράσινοι!

Ενα εικοσιτετράωρο πριν από τη ρεβάνς με την Ξάνθη στη Λεωφόρο και με αφορμή δημοσιεύματα για αλλαγές που επίκεινται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι, η ΠΑΕ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά λέγοντας ότι «καμία απόφαση δεν υπάρχει για κανέναν παίκτη της ομάδας μας. Όλοι υπολογίζονται, αξιολογούνται καθημερινά και θα κριθούν στο τέλος της σεζόν». 
Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό από την ακριτική ομάδα η επιβεβαίωση για τις αλλαγές που βρίσκονται στα σκαριά (αλλά και η… αυτοδιάψευση της ΠΑΕ) ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος του τεχνικού διευθυντή Λεωνίδα Βόκολου, ο οποίος μίλησε σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες προαναγγέλλοντας τη λήψη μέτρων. 
«Βρίσκομαι δύο μήνες στον σύλλογο και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει το μέγεθος και το βάρος της φανέλας που φοράτε. Δεν έχετε αντιληφθεί τι είναι ο Παναθηναϊκός και τι σημαίνει να παίζεις για την ομάδα αυτή. Να ξέρετε πως η ανοχή τελείωσε. Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας σαν διοίκηση και θα τις δείτε άμεσα. Στην ομάδα θα αγωνίζονται αυτοί που ξέρουν που παίζουν, που έχουν τα κότσια και την προσωπικότητα.  Επίσης, επειδή βγήκαμε εκτός Κυπέλλου μην νομίζετε ότι η χρονιά τελείωσε. Έχουμε το πρωτάθλημα μπροστά μας και αυτοί που μπορούν και θέλουν πρέπει να σκιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι να ξέρετε πως δεν θα έχετε άλλες ευκαιρίες» είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού, μεταφέροντας (προφανώς) και τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου αλλά και του γενικού διευθυντή Τάκη Φύσσα. 
Ουδείς γνωρίζει για ποιους χτυπάει η καμπάνα κατά την τρέχουσα σεζόν και κατά πόσο θα εφαρμοστεί άμεσα, καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν εναντίον της Ξάνθης ανήκουν στον βασικό κορμό της ομάδας. Ωστόσο στον Παναθηναϊκό φέρονται αποφασισμένοι να προβούν σε πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι, ενόψει της νέας σεζόν, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα χτυπήσει τίτλο. 
Ποιοι είναι όμως οι πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση στο ξεσκαρτάρισμα που θα επιχειρηθεί από τους Πράσινους; Οι δανεικοί Μπούι και Μπερίσα είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσουν παρελθόν καθώς ο μεν πρώτος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ο δε δεύτερος αποτελεί μέλος της ομάδα Νέων. Επίσης, αν και το συμβόλαιό του δεν λήγει, θα καταβληθούν προσπάθειες για τη λύση της συνεργασίας και με τον Μπαϊράμι, που λόγω της καταταλαιπωρημένης μέσης του ουδέποτε μπόρεσε να προσφέρει ούτε κατά διάνοια αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. 
Στον αέρα βρίσκονται ακόμη, οι Σίλντενφελντ, Πέτριτς και Κοτσόλης, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και ο Τάκης Σπυρόπουλος που η συμφωνία του με τον ΠΑΟ έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Οι δύο πρώτοι μάλιστα αποτελούν τους πλέον ακριβοπληρωμένους μετά τον Μπεργκ, αλλά η προσφορά τους δεν είναι ανάλογη του κόστους. Ως εκ τούτου θεωρούν στον Παναθηναϊκό ότι μπορούν να βρουν καλύτερους και πιο νέους με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα… 
Αγνωστο είναι και το μέλλον του Στέφανου Κοτσόλη για τον οποίο, αν γίνει συζήτηση, θα λάβει χώρα μετά το τέλος της σεζόν κι εφόσον οριστικοποιηθεί το πλάνο που θα ακολουθηθεί στους γκολκίπερ. Αντιθέτως είναι βέβαιο ότι ο Σπυρόπουλος δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟ, αφού επί των ημερών τού Αναστασίου έχει παίξει ελάχιστα.
 
Τέλος υπάρχει δυσαρέσκεια και για τους Μέντες και Κουτρουμπή, οι οποίοι θεωρείται ότι παίζουν κάτω από τα στάνταρ τους. Αμφότεροι όμως δεσμεύονται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 και θα πρέπει να αποζημιωθούν…

Σχετικά άρθρα