Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ναζιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
Ναζιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής thumbnail

Ναζιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Του Αλέξανδρου Κόντη

Ένας πλήρης… ταξιδιωτικός οδηγός για την συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα η Χρυσή Αυγή κυκλοφορεί από τις αρχές Ιανουαρίου στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μία ανοικτή πρόσκληση στους απανταχού νοσταλγούς του Χίτλερ να επισκεφτούν την Αθήνα και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της οργάνωσης για τα Ίμια. Το ναζιστικό κάλεσμα περιλαμβάνει οδηγίες για το σημείο συγκέντρωσης στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πληροφορίες για τη διαμονή στην Αθήνα καθώς επίσης και την διεύθυνση και τα τηλέφωνα των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα οποία μπορούσαν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες… 

Το πιο ανατριχιαστικό όμως είναι ότι ο νεοναζιστικός ταξιδιωτικός οδηγός συγκρίνει την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, με την πορεία των Ες Ες στο Βερολίνο, την εποχή του Χίτλερ. "Πιστεύω πως οι περισσότεροι από εσάς θα θέλατε να μπείτε σε μία μηχανή του χρόνου και να γνωρίσετε Εθνικιστές του παρελθόντος όπως ο Αδόλφος Χίτλερ ή ο Μπενίτο Μουσολίνι. Δεν θα χάνατε την ευκαιρία να μπαίνατε σε μία μηχανή του χρόνου και να παρελαύνατε μαζί με τα Ες Ες στο Βερολίνο. Λοιπόν, αυτή είναι η ευκαιρία σας να γράψετε αληθινή ιστορία", γράφει το διαδικτυακό προσκλητήριο, που συνεχίζει αναφέροντας την υποχρέωση όσων ενστερνίζονται την ναζιστική ιδεολογία, να παρευρεθούν στη συγκέντρωση για τα Ίμια. "Κάποια μέρα θα σας ρωτήσουν τα παιδιά σας τι κάνατε για να υποστηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Αν υποστηρίζετε πραγματικά τη Χρυσή Αυγή και το εθνικιστικό κίνημα θα κάνετε τα πάντα για να παρευρεθείτε σε αυτό το γεγονός"… 

Χάρτης της Αθήνας

Το προσκλητήριο για την Σαββατιάτικη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό φόρουμ "Stromfront", που από τη δεκαετία του 1990 αποτελεί το ηλεκτρονικό διεθνές σημείο συνάντησης νεοναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, λόγω της παρακίνησης σε ιδεολογίες μίσους και πράξεις βίας, το "Stromfront" έχει διαγραφεί από τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών, όχι όμως και της Ελλάδας. 

Η ανάρτηση που καλεί τους ξένους νεοναζί να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τα Ίμια περιλαμβάνει χάρτη με τους σταθμούς του μετρό της Αθήνας που εξυπηρετούν την πρόσβαση στην συγκέντρωση του μίσους. "Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα κοντά στον σταθμό του μετρό ‘Ευαγγελισμός’, ακριβώς στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας", αναφέρεται στο διαδικτυακό κάλεσμα, όπου είναι αναρτημένα και όλα τα στοιχεία των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. 

"Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή στα εξής τηλέφωνα:… Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία τους που είναι ανοικτά για το κοινό στην Λ. Μεσογείων 131". Κλείνοντας, ο υπεύθυνος της ανάρτησης δεν παραλείπει να δηλώσει πως η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής διοργανώνεται στην πραγματικότητα για την υπεράσπιση της λευκής φυλής… "Θα σας δω όλους στην Ελλάδα, θα σας δω όλους την 31η! Για μία λευκή Ευρώπη!". 

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την εθνικά ευαίσθητη επέτειο των γεγονότων στα Ίμια για να προσκαλέσει στην Αθήνα τους πιο ακραίους εκπροσώπους οργανώσεων με ρατσιστική και φιλοναζιστική ρητορική. Τον Ιανουάριο του 2013, πριν ξεκινήσουν οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση, στην Αθήνα είχαν προσκληθεί και παρελάσει μέλη ακραίων οργανώσεων από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. 
www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X