Αναστασίου: «Ούτε σούπερ, ούτε και για τα τάρταρα»

Σίγουρος για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει αδυναμίες αλλά δεν είναι και για τα… τάρταρα. Επίσης, ο τεχνικός των Πρασίνων μίλησε για την έλευση του Μαυρία και τη χρησιμοποίηση του Νίνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου:

«Ημουν σίγουρος για την αντίδραση της ομάδας και περίμενα ότι η συμπεριφορά μας θα ήταν αυτή που έπρεπε. Σε όλο το ματς είχαμε τον έλεγχο, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Σημαντικό ότι κρατήσαμε το μηδέν πίσω αλλά πιο σημαντικό είναι ότι παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, πετύχαμε όμορφα γκολ και δώσαμε χρόνο σε Αγγελόπουλο και Νίνη ο οποίος επανήρθε από τραυματισμό. Σημαντικό ότι συνεχίζουμε την πορεία μας. Δεν είμαστε σούπερ ομάδα αλλά δεν είμαστε και για τα τάρταρα. Είναι ποδόσφαιρο, είναι ανθρώπινος παράγοντας και πολλές φορές θα συμβεί και να χάσεις. Για εμάς είναι σημαντικό ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά έχουμε πίστη στους εαυτούς μας. Έχουμε αδυναμίες, δουλεύουμε και συνεχίζοντας σε αυτό το ρυθμό ταπεινά μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα σαν ομάδα».

Για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ομάδα επιπέδου Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο. Όλοι κάνουμε λάθη, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι εύκολο να πατάς ένα κουμπί και να γίνεται αυτό που θέλεις. Έχουμε αδυναμίες αλλά δουλεύουμε και θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι παίζουν οι αντίπαλοι και πολλές φορές παίζουν ρόλο και άλλες συγκυρίες. Σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη στην ομάδα γιατί μπορεί να πετύχει αρκετά. Το να χτίσεις χρειάζεται υπομονή. Όλοι θέλουν να κερδίζεις συνέχεια. Απ’ ό,τι φάνηκε και στο ματς με τον Εργοτέλη που κερδίσαμε 5-0 και ήσασταν εδώ πολύ λίγοι, δεν θα έχει ενδιαφέρον ούτε για σας. Αυτό δείχνει ότι χρειάζεται κίνητρο ή ίντριγκα για να γραφτούν κάποια πράγματα».

Για την έλευση Μαυρία: «Ο Χάρης ήταν πέρσι στο σχεδιασμό μας. Μας δίνει μια διαφορετικότητα ειδικά από τα άκρα και ειδικά στην Ελλάδα που θέλουμε να ανοίξουμε τον αντίπαλο για να διασπάσουμε από τα πλάγια την άμυνα. Είναι μια επιλογή που έγινε τελευταία στιγμή. Ξέρει πού ήρθε. Το σημαντικό είναι ότι ο Χάρης είναι fit και ότι ήρθε με τρομερή διάθεση να βοηθήσει. Είναι ακόμα ένας σημαντικός παίκτης».

Για τη χρησιμοποίηση του Βασίλη Αγγελόπουλου: «Θέλουμε να δώσουμε χρόνο και συμμετοχή σε νέα παιδιά από την ακαδημία. Σημαντικό να πάρουν σωστό χρόνο τη σωστή στιγμή ώστε να μην τα κάψουμε και δημιουργήσουμε άσχημη ψυχολογία. Υπάρχει τρόπος η ομάδα να έχει περισσότερους Έλληνες παίκτες. Σημαντικό ότι βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως δυνατότητα να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι. Δείχνει ότι οι ποδοσφαιριστές συνετίζονται με γνώμονα το καλό τους και όχι καθαρά το οικονομικό».

Σχετικά άρθρα