«Κανένας τίτλος δεν έχει κριθεί»

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά των πέντε βαθμών που είχε από τον ΠΑΟΚ στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη μετά τις εντός έδρας απώλειες με τον Δικέφαλο και τον ΠΑΣ, αλλά τώρα είναι αυτός πέντε βαθμούς μπροστά κάνοντας οκτώ νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα και εκμεταλλευόμενος τα αρκετά αρνητικά αποτελέσματα των Θεσσαλονικέων. 
 
Ωστόσο κανείς δεν αποπροσανατολίζεται στην πειραϊκή ομάδα και δεν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, παρά το σημαντικό προβάδισμα που έχουν πάρει οι ερυθρόλευκοι. Διότι υπάρχουν μπροστά τα ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο, τα οποία αν χαθούν η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί. Ενώ τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν το «πλεονέκτημα» ότι παίζουν πια μόνο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει και την Ευρώπη και το Κύπελλο. 
 
Φυσικά υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, ότι μπορεί να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά παρά το δύσκολο πρόγραμμα και ότι η ανωτερότητά της μπορεί να οδηγήσει σε νίκες στα εκτός έδρας ντέρμπι που ακολουθούν, παρότι οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο δύσκολες από τις «καυτές» που συνάντησε σε τερέν και εξέδρα ο Ολυμπιακός στις πρόσφατες εξορμήσεις του σε Ξάνθη , Ηράκλειο και Βέροια. 
 
Αυτό που προέχει τώρα για τον Ολυμπιακό είναι η νίκη επί του ξεκούραστου Ατρομήτου την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη , ώστε να παραμείνει η διαφορά ασφαλείας για το ντέρμπι της Τούμπας. Και μετά από τους Περιστεριώτες θα ασχοληθούν στον Πειραιά με τον ΠΑΟΚ. 
 
Για το νέο θόρυβο σχετικά με τη διαιτησία οι Πειραιώτες έλεγαν ότι κι οι δύο αποβολές των παικτών της Βέροιας ήταν σωστές, ενώ δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στην ανατροπή του Ομάρ από τον Μπαργκάν ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί και ο Μπαργκάν για το μαρκάρισμα στον Ντοσεβί προς το τέλος του ματς. Επιπλέον, γινόταν πολύς λόγος στην επιστροφή για το σκληρό και παθιασμένο παιχνίδι των γηπεδούχων, όπως και για την παρουσία του Ζήση Βρύζα στις εξέδρες του γηπέδου αλλά και πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ στην κερκίδα
 
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι πιθανή η πρώτη συμμετοχή του Φελίπε Σαντάνα που έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη στην Βέροια μέσω facebook και εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει για τον Ολυμπιακό. 
 
Καθοριστικές ενόψει Τούμπας είναι οι επόμενες προπονήσεις για τον Ρομπέρτο , παρότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στον Μέγιερι . Ικανοποίηση και για την βελτιωμένη παρουσία του Χάρα στο δεύτερο παιχνίδι του, με τον Αργεντινό να δέχεται πολλές ευχές από τον συμπατριώτη του, τον Κάμπορα. 
 
Για τον Μπεν και την αποκάλυψη περί συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να σχολιάσουν. Προφανώς ο παίκτης είναι κλεισμένος για το καλοκαίρι .
 
Ενώ στην Ιταλία γράφουν συνέχεια για ενδιαφέρον ομάδων για τον Μασουακού, αυτή τη φορά ότι τον παίκτη θέλει για το καλοκαίρι και έχει κάνει τις κινήσεις της η Ρόμα .

Σχετικά άρθρα