Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προβλήματα από την κακοκαρία. Οι δρόμοι έκλεισαν στην Β. Ελλάδα
Προβλήματα από την κακοκαρία. Οι δρόμοι έκλεισαν στην Β. Ελλάδα thumbnail

Προβλήματα από την κακοκαρία. Οι δρόμοι έκλεισαν στην Β. Ελλάδα

Πολλά προβλήματα έφερε στην κυκλοφορία των οχημάτων το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας. Διαβάστε παρακάτω που υπάρχουν προβλήματα στην βόρεια Ελλάδα:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

- Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
- Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.

- Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
- Επ. Ο. Πάλλης –Πενταλόφου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει σημειωθεί αύξηση των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς (τελευταία ενημέρωση 02-02-2015 και ώρα 07.30), ως εξής:
o Εισροή υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 1.225 κ.μ./δευτερόλεπτο, (ραγδαία αυξητική τάση), επίσης στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, 1.366 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
o Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου) στην περιοχή Διδυμοτείχου 6,00 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.).
o Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα (φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας), 1.560 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
o Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου 5,06 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.).
- Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, με απόφαση των Τουρκικών Αρχών, (την 01-02-2015 και ώρα 22.00 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα της Ανδριανούπολης, με αποτέλεσμα την διακοπή εισόδου – εξόδου οχημάτων από τον Ε/Δ Καστανέων από και προς την Τουρκία.
- Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε. Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου στο 131ο χλμ (χωριό Καστανέων). Η κυκλοφορία διεξάγεται διαμέσου του επαρχιακού δικτύου Πετρωτών – Πενταλόφου

- Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
- Λόγω αυξημένης στάθμης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:
o Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δράμας – Καλλίφυτου
o Επαρχιακό οδικό δίκτυο Οχυρού – Περιθωρίου
o Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανδριανής – Αγοράς

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

- Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
- Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
(Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)
- Λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις:
o Επ. Ο. Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς.
o Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού.
o Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού.
[Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς]
- Λόγω υπερχείλισης ποταμού Γαλλικού, διεκόπη η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της Επ. Ο. Ακροποταμιάς – Μελάνθιου – Λαοδίκηνου, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

- Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
- Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από το 9ο έως 25ο χλμ. (λόγω θυελλωδών ανέμων και χιονόπτωσης).
- Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
- Λόγω κατολίσθησης διεκόπη η κυκλοφορία στα εξής σημεία:
o Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 40ο έως 44ο χλμ.
o Επ. Ο. Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από 10ο έως 23ο χλμ.

- Δ.A. ΚΟΖΑΝΗΣ
- Στο 200ο χλμ. της Εγνατίας Οδού (Βόρειος Κλάδος), λόγω έντονης βροχόπτωσης συσσωρεύτηκαν όμβρια ύδατα στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από Α/Κ Κοίλων έως Α/Κ Καλαμιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να γίνει η άντληση των υδάτων από σταθμούς της Π.Υ. Κοζάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

- Δ.A. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Λόγω υπερχείλισης – πλημμύρας του ποταμού Καλαμά, διεκόπη η κυκλοφορία στις κάτωθι Επ. Ο. :
- Ε. Ο. Νεράιδας – Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ.
- Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Φιλιατών (1ο χλμ Παραπόταμος)
- Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (Δ.Δ. Κορύτιανη)
- Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (6ο χλμ.) (περιοχή Παραπόταμος Θεσπρωτίας)
- Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (85ο χλμ.), λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.
Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

- Δ.A. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
- Λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισαν τα ύδατα του ποταμού Αχέροντα στο 4ο χλμ. της Επ. Ο. Καναλακίου – Πάργας, στη γέφυρα Δ.Δ. Καστριού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καναλακίου – Καστριού και Καναλακίου – Κηφισιάς.
- Διακοπή κυκλοφορίας από Καναλάκι με τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλανιδοράχης – Αχερουσίας – Κόχλα – Καστρί- Κορώνι – Σταυροχώρι – Κυψέλη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

- , Δ.A. ΑΡΤΑΣ
- Λόγω της επικίνδυνης ανόδου της στάθμης των υδάτων του Υδροηλεκτρικού Σταθμού – Φράγμα Πουρναρίου 1 Άρτας και της μερικής εκτόνωσης αυτού, αποφασίσθηκε προληπτικά η εθελούσια απομάκρυνση ευπαθών ομάδων από τις παράκτιες περιοχές εκβολών Αράχθου προς το εσωτερικό των χωριών και της πόλης της Άρτας.
- Εντός του οικισμού η γέφυρα από Κομπότι προς γήπεδο Κομποτίου (Δημοτική οδός) υπέστη καθίζηση, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η διέλευση των οχημάτων διεκόπη. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτήριους οδούς.
- Η στάθμη του νερού του ποταμού Αράχθου έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην διοχετεύονται ύδατα προς τις πληγείσες περιοχές των χωριών: Κεραμάτες – Αγία Παρασκευή – Κολομόδια – Ελεούσα – Γλυκόριζο.
- Η στάθμη της λίμνης Πουρναρίου, είναι ελεγχόμενη με απορροή υδάτων (1.000) κ.μ. ανά δευτερόλεπτο και εισροή σε αυτήν (500) κ.μ. αντίστοιχα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
- Λόγω της παραπάνω περιγραφόμενης κατάστασης, πρωινές ώρες της 01/02/2015, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη ο Νομός Άρτας κηρύχθηκε σε "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ". Κατόπιν τούτου το προσωπικό και τα μέσα των Υπηρεσιών της Δ.Α. Άρτας, τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή-ετοιμότητα. Επίσης τέθηκαν σε επιφυλακή-ετοιμότητα, η Δ.A. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων

Δ.A. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- Την 01-02-2015 και περί ώρα 09:40 λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατέπεσε στον ποταμό Άραχθο το Μονότοξο Πέτρινο Γεφύρι Πλάκας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραφταναίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
- Στην Επ. Ο. Έλαφος – Σιστρουνίου, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
- Στις Επ. Ο. Τύριας-Λίππας ,Τύριας-Ζωτικού, Τύριας-Αρτοπούλας, Δερβιζιάνων-Σμυρτιάς λόγω έντονων βροχοπτώσεων προκλήθηκαν κατολισθήσεις επί των οδοστρωμάτων και η κυκλοφορία διεξάγεται με κίνδυνο και ιδιαίτερη δυσκολία για τα διερχόμενα οχήματα. Μηχανήματα έργων του Δήμου Δωδώνης προβαίνουν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας χωρίς να επαρκούν καθώς σε σημεία που έχουν καθαρισθεί γίνεται ξανά κατολίσθηση. Η αποκατάσταση συνεχίζεται.
- Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο 31ο χλμ. της Ε. Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (Τέροβο), από 15:30 ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και διεξάγεται από την Επ.Ο. Σκλίβανης – Γοργόμηλου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

- Δ.A. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
- Λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισου, διεκόπη η κυκλοφορία στο 1ο χλμ. της Επ. Ο. Μεγάλων Καλυβίων – Λαζαρίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
- Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Γκούβελου (Ματσουκιώτικα Τρικάλων) διεκόπη η κυκλοφορία στο 1ο χλμ Επ. Ο. Ματσουκιώτικα – Φήκης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. Κάλυψη έκτασης 250 στρεμμάτων αγροτικής περιοχής.

- Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
- Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πετριλιώτη, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Μουζακίου – Αργιθέας (γέφυρα Πετρωτού), από το 50ο χλμ.
- Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχελώου, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας (γέφυρα Κοράκου), από το 54ο χλμ.
- Λόγω υπερχείλισης του παραπόταμου Αυλάκι (Μαγούλα Καρδίτσας) διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Μαγούλας Καρδίτσας – Μ. Καλύβια Τρικάλων). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. Κάλυψη έκτασης 2500 στρεμμάτων αγροτικής περιοχής.
- Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επι της Επ. Ο. Μουζακίου Αργιθέας, από το 43ο χλμ (θέση Αγορασιά) έως το 50ο χλμ (γέφυρα Πετρωτού), λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους.

- Δ.A. ΛΑΡΙΣΑΣ
- Λόγω αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 3ο χλμ Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους.


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X