Στα «μπλε» ο Κουαδράδο, «λύκος» ο Σούρλε

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου η Τσέλσι ανακοίνωσε τον Χουάν Κουαδράδο και η Βόλφσμπουργκ πήρε τον Αντρέ Σούρλε! Διαβάστε όλες τις μεταγραφές της τελευταίας μέρας…

Η Βόλφσμπουργκ έδωσε 32 εκ. ευρώ στους «μπλε» του Λονδίνου, συν κάποια μπόνους, σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, για να κάνει δικό της τον διεθνή άσο! Η μεταγραφή του Αντρέ Σούρλε, γίνεται η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της μπουντεσλίγκα, μετά από αυτές των Χάβι Μαρτίνεζ (40 εκ.) και Μάριο Γκέτσε (37 εκατ.) στη Μπάγερν!
Μα θυμίσουμε ότι ο 24άχρονος επιθετικός είχε πάει στην Τσέλσι από την Λεβερκούζεν το καλοκαίρι του 2013, και πέτυχε 11 γκολ σε 32 εμφανίσεις.
«Επιτέλους, το συμβόλαιο υπογράφηκε! Ο Αντρέ Σούρλε έρχεται στους Λύκους από την Τσέλσι. Συμβόλαιο έως το 2019», έγραψε η Βόλφσμπουργκ στην επίσημη σελίδα της στο «Twitter» και στο «Facebook»…
****
Λίγο αργότερα η Τσέλσι ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Χουάν Κουαδράδο από τη Φιορεντίνα. Ο Κολομβιανός άσος υπέγραψε για τα επόμενα 4,5 χρόνια με τους «μπλε»! Με την παραχώρηση του Αντρέ Σούρλε στην Βόλφσμπουργκ, η Τσέλσι είχε χρήματα που απαιτούσαν οι «βιόλα» (περίπου 30εκ. ευρώ), χωρίς η αγγλική ομάδα να παραβιάσει του κανονισμούς του «Financial Fair Play».
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Είναι σπουδαίο κλαμπ η Τσέλσι και είναι όνειρο να ανήκω πλέον σε ομάδα σαν αυτή. Ξέρω πως ο Μουρίνιο πιστεύει σε μένα κι αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη χαρά μου», είπε στα πρώτα του λόγια ο Κουαδράδο ως παίκτης της Τσέλσι!
Να αναφέρουμε ότι ο Κολομβιανός άσος είχε μεταβεί στο Λονδίνο και την τελευταία μέρα των μεταγραφών υπέγραψε στους Λονδρέζους.
Ο 26χρονος άσος αφήνει την Ιταλία ύστερα από 5,5 σεζόν. Αγωνίστηκε σε Ουντινέζε, Λέτσε και Φιορεντίνα.
****
Η Τζένοα έκανε δικό της ως το τέλος της σεζόν Ζακάρια Μπεργκντίς. Η ιταλική ομάδα πήρε τον 26άχρονο Μαροκινό διεθνή μέσο δανεικό από τη Βαγιαδολίδ, ενώ στο συμβόλαιο μπήκε και οψιόν αγοράς… Στη Τζένοα ανήκει πλέον και ο Μάρκο Μποριέλο!
****
Η Βερόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρος Πισάνο, από την Παλέρμο.
Η ιταλική ομάδα πήρε με μεταγραφή από την Άστον Βίλα και τον Λούνα.
****
Η Γιουβέντους απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του Ντανιέλε Ρουκάνι. Ο παίκτης θα παραμένει δανεικός στην Έμπολι μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου…
Στη «μεγάλη κυρία» θα συνεχίσει επίσης την καριέρα του ο Στέφανο Στουράρο της Τζένοα!
Την ίδια ώρα ο Τζιοβίνκο έλυσε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους, έχοντας ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Τορόντο και στο MLS!
****
Ο Βενεζουελάνος επιθετικός Μίκου συμφώνησε για 2,5 χρόνια με την Ράγιο Βαγεκάνο και επιστρέφει στην Ισπανία…
****
Ο Ντιέγκο Φορλάν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Τσέρεσο Οζάκα και θα παίζει για έξι μήνες ακόμα στην χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου»!
****
Η Μπόκα Τζούνιορς… έσκασε 2,3 εκ. δολλάρα στην Κορίνθιας και πήρε τον 25άχρονο Ουρουγουανό επιτελικό μέσο Νικολάς Λοδέιρο!
****
Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκαμπριέλ Παλέτα στη Μίλαν. Ο μέχρι πρότινος παίκτη της Πάρμα υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2018… Οι «ροσονέρι» ανακοίνωσαν επίσης και τον Λούκα Αντονέλι!
****
To Αμβούργο πήρε τον Μαρσέλο Ντίαζ (28άχρονος Χιλιανός) από τη Βασιλεία, ενώ προσπαθεί να απέκτησε τον Ντιέ, από την πρωταθλήτρια Ελβετίας…
****
Νέο συμβόλαιο με την Γκλάντμπαχ υπέγραψε ο διεθνής Ελβετός Τσάκα, ο οποίος βρισκόταν στο «στόχαστρο» της Ίντερ, αλλά η γερμανική ομάδα τον… κράτησε!
****
Συνεχίσει στην Κρίσταλ Πάλας ο Γουιλφρέντ Ζαχά, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελικά, ο Άγγλος άσος θα φορά και τους επόμενους μήνες τη φανέλα των Λονδρέζων!
Την ίδια ώρα, παρέμεινε με τη μορφή δανεισμού στην Άστον Βίλα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τομ Κλέβερλι!
****
Η Κόνιασπορ έκανε δικό της τον Μάι Μαχλάνγκου. Ο Αφρικανός επιθετικός έπαιζε στη Γκέτεμποργκ!
****
Στην Αλ Αχλί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έβερτον Ριμπέιρα, που έπαιζε στην Κρουζέιρο (πρωταθλήτρια Βραζιλίας). Πριν από δύο χρόνια ήταν ο κορυφαίος παίκτης του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, αλλά δεν… προτίμησε να έρθει στην Ευρώπη!

Σχετικά άρθρα