Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Νήπιο: Εύκολοι τρόποι για να μάθει την αλφαβήτα
Νήπιο: Εύκολοι τρόποι για να μάθει την αλφαβήτα thumbnail

Νήπιο: Εύκολοι τρόποι για να μάθει την αλφαβήτα

 Η εκμάθησή της δεν είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μπορεί να κάνει το παιδάκι σας. Επειδή, όμως, πρόκειται για μια από τις βασικότερες γνώσεις, γιατί να μην τη γεμίσετε μεχαμόγελα, δημιουργία και πολλή φαντασία; Επιλέξτε μια ή και περισσότερες από τις παρακάτω ευφάνταστες μεθόδους και η αλφαβήτα θα γίνει κυριολεκτικά παιχνιδάκι!

• Φουρνιστά γράμματα. Βάλτε τη ζαχαροπλαστική στην υπηρεσία της μάθησης, χωρίζοντας τη ζύμη σε ειδικά καλούπια σε σχήμα γραμμάτων και βάζοντάς τα στο φούρνο. Αφήστε τη διακόσμηση, αλλά και την απόλαυσή τους στα παιδάκια σας, ζητώντας τους, όμως, να λένε το όνομα του γράμματος πριν το φάνε ή όταν το πλάθουν.

• Ένα γράμμα την ημέρα… Εκτυπώστε μια σελίδα αφιερωμένη σε ένα γράμμα για κάθε μέρα. Προκειμένου να το αφομοιώσουν καλύτερα, φροντίστε ώστε να συνοδεύεται από μια λέξη που ξεκινά από αυτό το γράμμα και από μια εικόνα της, την οποία θα μπορούν να χρωματίσουν.

• Αυτοκόλλητα. Προμηθευτείτε μια πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη αλφαβήτα, της οποίας τα γράμματα μπορούν να κολλήσουν σε κουτιά, τετράδια και ντοσιέ, σχηματίζοντας το όνομά τους. Έτσι, θα τα κάνουν όσο πιο προσωπικά γίνεται.

• Προσωπικά σερβίτσια. Αφού φτιάξετε το τραπέζι, ενθαρρύνετέ τα να βάλουν και τη δική τους πινελιά στη διακόσμησή του, αποφασίζοντας πού θα κάτσει ο καθένας και τοποθετώντας ένα κυβάκι με το αρχικό του ονόματός του δίπλα στο πιάτο του.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για την εκπαίδευση του παιδιού σας εδώ. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X