Σαλάτα με αρακά, φασολάκια και πέστο μαϊντανού

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>600 γρ. φασολάκια στρογγυλά, φρέσκα, καθαρισμένα, ή κατεψυγμένα</li>
<li>400 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος (καθαρισμένος) στην εποχή του </li>
<li>4 αυγά βρασμένα, κομμένα στη μέση</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
<li>λίγες φλούδες παρμεζάνας ή γραβιέρας παλαιωμένης</li>
</ul>
<p><strong>Για το πέστο μαϊντανού</strong></p>
<ul>
<li>2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού</li>
<li>ελαιόλαδο (όσο πάρει)</li>
<li>2 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά ή κουκουνάρια</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα ψιλοτριμμένη</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου </li>
<li>1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
</ul>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet"><br /></span></span></p>
<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Σ</span>υνοδεύουμε με αυγά βραστά και φρυγανισμένο ψωμί.</p>
</div>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να παραμαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι). Τα τελευταία 7 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά στην κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Κατόπιν τα στραγγίζουμε πολύ καλά. </p>
<p> <strong>Πέστο μαϊντανού: </strong>Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά με όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να μπορέσει να γίνει η πολτοποίηση. Αν βάλουμε πολύ, μπορούμε να σουρώσουμε μετά το πέστο από το περιττό λάδι. </p>
<p> <strong>Σαλάτα:</strong> Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το πέστο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού, τα βραστά αυγά και φρυγανισμένο ψωμί. </p>
<p> </p>
<p>www.gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα