Σφαιρόπουλος: «Δεν θα πάρουμε παίκτη»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (21:45, NEΡΙΤ)  την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την έκτη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χαρακτηρίζει πρόκληση το ματς με τη ρωσική ομάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε οριστικά ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πάρει κανέναν νέο παίκτη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε:

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:«Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πρόκληση, ένα ματς με πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα αήττητη, με 15 νίκες ου είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, θεωρώ πως έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε και εμείς την αξία μας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει. Η άμυνα μας πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα μας βάλει ο αντίπαλος μας που έχει παίκτες πολλούς και γεμάτους ταλέντο. Το ίδιο και η επίθεση μας ώστε να είμαστε παραγωγικοί. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το ματς. Θέλουμε να αποτελέσει τον σύμμαχο μας ο κόσμος, τον έκτο παίκτη μας και να μας βοηθήσει».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε αγώνας πρωταθλήματος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο: «Βοήθησε ότι δεν είχαμε ματς, βοήθησε να ξεκουραστούμε λίγο, είχαμε τρία ματς σε εφτά μέρες με ταξίδια ενδιάμεσα, ξεκουραστήκαμε και διορθώσαμε κάποια πράγματα και θεωρώ πως μας βοήθησε αυτό ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για την τακτική κόντρα στη ρωσική ομάδα: Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει, όπως πάντα, να κάνει το παιχνίδι του. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παλέψουμε για κάθε φάση, αυτό κάνουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να βγάλουμε τα πλεονεκτήματα μας και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους κάνοντας το παιχνίδι μας.

Για τη φημολογία περί ενδεχόμενης μεταγραφής: «Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ που κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Μου δίνετε την ευκαιρία με την απάντηση μου να δώσω μια ξεκάθαρη άποψη και να σταματήσει η παραφιλολογία εδώ γιατί μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και από τους έξι ξένους μας.  Και οι έξι προσπαθούν για την ομάδα, τους βρήκα στην ομάδα, αλλά μετά από τρεις μήνες μπορώ να πω ότι προσπαθούν απίστευτα πολύ για να βοηθήσουν την ομάδα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους. Δεν θέλω να έχουμε δύο ομάδες, δηλαδή άλλη για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη. Είμαι κατά τέτοιων σχεδιασμών. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει χημεία και ομοιογένεια, διακριτούς ρόλους και δεν θέλω να έρθει ένας παίκτης που θα χαλάσει την ισορροπία της ομάδας και τον αγωνιστικό της σχεδιασμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους παίκτες μας, δεν θα πάρουμε παίκτη. Και ειλικρινά με προβληματίζει ιδιαίτερα το πώς βγήκε κάτι τέτοιο πριν από έναν τόσο σημαντικό αγώνα».

Για το υλικό της ομάδας: «Και στους Έλληνες παίκτες έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη, όλοι οι παίκτες μας είναι ικανοί να κάνουν το καλύτερο δυνατό, είτε Έλληνας είτε ξένος. Το λέω και στους ίδιους τους παίκτες, ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει, μπορεί με το σκοράρισμα, με μια καλή άμυνα, με μια καλή πάσα ή ένα ριμπάουντ. Αυτό το κάνουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε, να βελτιώνουμε την ομαδικότητα μας, το καλό μας παιχνίδι, το ομαδικό μας παιχνίδι».

Για τη δυναμική της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ασφαλώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ισχυρή ομάδα, φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να διεκδικήσεις ό,τι μπορείς από το παιχνίδι. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, θέλουμε να δώσουμε μαχητικότητα και να δείξουμε πόσο σκληροί είμαστε ως ομάδα».

Για το πώς θα περιοριστεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Υπάρχει κλειδί για να περιοριστεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλετε να το πω δημόσια; Έχει πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες, εκείνο που έχει σημασία είναι να προσέξουμε τη δημιουργία και να δώσουμε έμφαση σε αυτό, μόνο αυτό μπορώ να πω.

Για το εάν οι ψηλοί του Ολυμπιακού έχουν έξτρα κίνητρο κόντρα στον Χάινς: «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, όλοι σεβόμαστε τον Χάινς και για την προσφορά και για την αξία του. Όλοι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, προσπαθούμε για το καλύτερο και όχι για το κάτι παραπάνω. Να κάνουμε το παιχνίδι μας ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Τίποτα παραπάνω».

Σχετικά άρθρα