Αφελάι και…Οφηλάι

 
 
 
Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, όπως φαινόταν πριν από μερικές εβδομάδες, γίνεται σιγά σιγά το πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό. Και γι΄αυτό φροντίζει ο ίδιος με τις δέκα σερί νίκες του, όπως και οι ανταγωνιστές του που κάνουν στους Πειραιώτες το ένα πίσω από το άλλο. 
 
Ακόμη κι αν η αμυντική τακτική του Ατρόμητου ήταν περισσότερο σκληρή, ακόμη κι αν – όπως είπε ο Σα Πίντο – μπορούσε να αλλάξει το σκηνικό το τέλος, δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν δυνατό να χάσει την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία μετά το κάζο του ΠΑΟΚ στην Κρήτη. Και να πάει στην Τούμπα την Κυριακή με οτιδήποτε άλλο να τον πιέζει εκτός από τη βαθμολογική διαφορά. 
 
Για τον 42ο τίτλο του λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει και Αφελάι και…Οφηλάι. Έχει και το 23-2 σε γκολ με τις σερί νίκες του Περέιρα, αλλά και τις σερί απώλειες του ΠΑΟΚ ή την αδυναμία του ΠΑΟ να παίρνει πόντους εκτός έδρας. Για το «συν οκτώ» ευθύνεται κι ο…Αναστό, αλλά φυσικά και η πολύ μεγάλη ανωτερότητα των ερυθρόλευκων σε ποιότητα και ποσότητα ρόστερ. 
 
Στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν αρκετή η κλάση του Τσόρι, το κέφι του Αφελάι, η φόρμα του Ντουρμάζ και η ρέντα του Μήτρογλου. Σε άλλα ματς θα είναι πρωταγωνιστές οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι από τους πολλούς παίκτες πουν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
 
Και κάπως έτσι, το πράγμα βαδίζει προς τη συνήθη κατάληξη. Με τις κραυγές, τις συμμαχίες, τα αναθέματα και τις κατηγορίες να περνούν σε δεύτερη μοίρα και να μοιάζουν πολύπλοκες αναλύσεις και δικαιολογίες μπροστά στην απλή πραγματικότητα. Ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει και φέτος η καλύτερη ομάδα. 
 
Τώρα στην Τούμπα, το κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι περισσότερο επιβεβαίωσης παρά βαθμολογικής ουσίας…

Σχετικά άρθρα