Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Κέικ Μελιού
Κέικ Μελιού thumbnail

Κέικ Μελιού


Συστατικά




  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

  • 225 γρ. ζάχαρη

  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

  • 150 ml ηλιέλαιο

  • 300 γρ. μέλι

  • 225 ml νερό


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

  • Τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ (36 εκ) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.

  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)

  • Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.

  • Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X