Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Πώς να βοηθήσω το γιο μου να παχύνει;
Πώς να βοηθήσω το γιο μου να παχύνει; thumbnail

Ρούλα, 46 ετών

Πώς να βοηθήσω το γιο μου να παχύνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλημέρα το ερώτημά μου αφορά στην αύξηση βάρους του γιου μου ετών 16, ύψος 1,75 και βάρος 50 κιλά. Απο το δημοτικό φάνηκε οτι είναι αδύνατος. Το φαγητό είναι μια αδιάφορη και αναγκαστική διαδικασία για αυτόν. Έχουμε κάνει θεωρώ όλες τις εξετάσεις για να αποκλείσουμε πιθανά παθολογικά αίτια με ενδοκρινολόγο. Τρώει τα πάντα και τολμώ να πω πλέον και τις απαραίτητες ποσότητες πάντα λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα οτι το κάνει γιατι δεν του αρέσει που είναι αδύνατος. Κάνει προσπάθειες να παχύνει. Ήθελα τη συμβουλή σας για το αν θα έπρεπε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη δίαιτα θερμίδων και αν ναί σε πόσο χρόνο θα δεί αποτελέσματα;
Παρακαλώ πείτε με που να απευθυνθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στο ερώτημα απάντησε η Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία σας, για το χαμηλό βάρος του παιδιού σας. Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εξίσου επίπονη με τη προσπάθεια απώλειας. Αυτό που θα πρέπει να εξασφαλίσετε για αρχή είναι πως το παιδί τρώει την απαιτούμενη ποσότητα και ποικιλία τροφίμων ώστε να προσλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής του υγείας. Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει ενισχύστε τη καθημερινή του διατροφή με τρόφιμα ωφέλιμα για την υγεία του, που του δίνουν ενέργεια, αλλά όχι περιττά λιπαρά ή ζάχαρη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι ξηροί καρποί, το ταχίνι, τα φρούτα και άλλα. Δεδομένου της ηλικίας, εφηβεία, που έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, αλλά και της δικής του επιθυμίας να πάρει βάρος θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε έναν επιστήμονα διαιτολόγο ο οποίος αφού αξιολογήσει το ιατρικό και διατροφικό του ιστορικό, τη καθημερινότητα του και τα επίπεδα φυσικής του δραστηριότητας, θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα που να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού σας, ώστε να είναι υγιές και δυνατό.


Καλή συνέχεια,


Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
MSc, Επιστήμονας Διαχείρισης τους Στρες και Προαγωγής της Υγείας, Ιατρική Σχολή
Αθηνών
Επ. Συνεργάτης Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής & Προαγωγής της Υγείας
"ΕΥΡΩΣΤΙΑ"
info-health@evrostia .com ,  womens-health@evrostia.com
http://evrostia.wordpress.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X