Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σημάδια ότι ένας άνδρας είναι μαμάκιας και λύσεις
Σημάδια ότι ένας άνδρας είναι μαμάκιας και λύσεις thumbnail

Σημάδια ότι ένας άνδρας είναι μαμάκιας και λύσεις

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας. Έχω τρία χρόνια σχέση και σε γενικές γραμμές τα πάμε καλά και μου έχει ζητήσει να μετακομίσουμε απλά το σκέφτομαι γιατι τον βλέπω ότι είναι πολύ προσκολλημένος με την μητέρα του Η σχέση μου μαζί της είναι καλή και αυτή δείχνει πως με συμπαθεί Το πρόβλημα είναι ότι με τον σύντροφο μου όταν είμαστε μαζί στον ύπνο του ενώ αγκαλιάζει εμένα με αποκαλεί μανουλα του αυτό έχει συμβει τρείς φορές μέχρι τώρα Κάθε φορά που φεύγει απο το σπίτι και επιστρέφει την μητέρα του την φιλάει στο στόμα και που είμαι εγώ μπροστά Δεν ξέρω κατά πόσον όλο αυτό είναι φυσιολογικό θα ήθελα την συμβουλή σας γιατί δεν ξέρω πως να το χειριστώ Ευχαριστώ πολύ. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς Αγαπητή αναγνώστρια, 


Γράφετε για τη σχέση σας που έχει διαρκέσει τρία χρόνια και τη παρούσα σκέψη να προχωρήσετε σε ένα επόμενο στάδιο και να συγκατοικήσετε. Γράφετε επίσης ότι τα πάτε καλά και με το σύντροφο σας και τη μητέρα του.


Θεωρείτε μη φυσιολογικες κάποιες συμπεριφορές του αλλά είναι υποκειμενικός ο τρόπος που εκφράζει κανείς τα συναισθήματα του. Ο σύντροφος σας επιλέγει αυτό τον τροπο να συμπεριφερεται στη μητέρα του και ειναι δύσκολο να του ζητήσετε να αλλάξει. 


Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση με έναν σύντροφο, πρέπει ως ένα βαθμό να δεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες του άλλου και να έχουμε αποφασίσει ότι μπορούμε να τις υπομείνουμε χωρίς να προσπαθούμε να τις αλλάξουμε.  Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλον, μπορούμε να αλλάξουμε μόνο τον εαυτό μας και πώς αντιμετωπίζουμε τον άλλο. Πρέπει να βρείτε την ισορροπία μέσα σας.


Πέρα από αυτές τις συμπεριφορές που αναφέρετε, δεν περιγράφετε με πολλές λεπτομέρειες τη σχέση του μαζί της αλλά τον χαρακτηρίζετε προσκολλημένο. Αναρωτιέμαι αν ανησυχείτε μήπως η σχέση με τη μητέρα του γίνει εμπόδιο στη δική σας σχέση. Γράφετε όμως ότι σας συμπαθεί και δεν αναφέρετε ότι παρεμβαίνει ή αναμιγνύεται  στη σχέση σας. Αν συμβεί αυτό πρέπει με ειλικρίνεια να συζήτησετε και να θέσετε τα δικά σας όρια.


Ίσως έχετε στο μυαλό σας την κλασική στερεοτυπική εικόνα της Ελληνίδας πεθεράς.  Αναρωτιέμαι επίσης αν έχετε άγχος σχετικά με τη συγκατοίκηση ή με τη σχέση που νιώθετε ότι σοβαρεύει. και θέλετε να σιγουρευτείτε για την εξέλιξη της.


Η μητέρα του έχει άλλο ρόλο στη ζωή του και άλλο ρόλο εσείς. Οι ρόλοι αυτοί διέπονται από συναισθηματικές ομοιότητες, όπως εμπιστοσύνη και οικειότητα, αλλά  εχουν και σημαντικές διαφορές και δεν χρειάζεται να ειναι κατα βάση ανταγωνιστικοί.  


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X