Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Μεταμόσχευση φρυδιών: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται;
Μεταμόσχευση φρυδιών: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται; thumbnail

Μεταμόσχευση φρυδιών: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται;

Η αποκατάσταση (μεταμόσχευση) φρυδιών απο πλαστικό χειρουργό απασχολεί ανθρώπους που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, ή θέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα ή ακόμα παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling ή λόγω ηλικίας. Επίσης απλά για αισθητικούς λόγους μπορεί κάποιος να επιθυμεί πιο γεμάτο και νεανικό φρύδι


 

Η εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE, ενδείκνυται για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρούργος σε αντίθεση με την τεχνική strip που απαιτείται αφαίρεση λωρίδας δέρματος δημιουργώντας έτσι μια μόνιμη ουλή. Είναι η καταλληλότερη μέθοδος γιατί είναι πρακτικά ανώδυνη και δεν αφήνει κανένα σημάδι ή ουλή. Η ανάπτυξη των νέων τριχών ξεκινάει σταδιακά λίγες εβδομάδες μετά ενώ η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος γίνεται σε περίπου 12 μήνες.

 

Πως πραγματοποιείται η εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE;


Για την εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE, χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου, έτσι ώστε να ληφθούν πολύ λεπτά τριχοθυλάκια που να μοιάζουν όσο το περισσότερο γίνεται με τις φυσιολογικές τρίχες των φρυδιών

 

Μεταμόσχευση σε φρύδια

 

 

Συνήθως για την μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE, απαιτούνται έως 2 συνεδρίες το μέγιστο, για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μία απολύτως ασφαλής διαδικασία εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό όπως ο Δρ. Βεκρής. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι απόλυτα φυσικά καθώς η τοποθέτηση των νέων, υγιών και μόνιμων τριχοθυλακίων γίνεται με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσης όπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών

 

Μεταμόσχευση φρυδιών – Κόστος


 

Μεταμόσχευση φρυδιών: Το κόστος κάθε συνεδρίας μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως πχ. αν απαιτείται αποκατάσταση στο ένα ή και στα δύο φρύδια, καθώς και από το βαθμό αραίωσης των τριχών ο οποίος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός. Ενδεικτικά, η τιμή κάθε συνεδρίας αποκατάστασης φρυδιών με μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE ξεκινά από 600 ευρώ (για μικρές περιοχές όπως πχ. αποκατάσταση μικρής ουλής) έως 3500 ευρώ για ολική αποκατάσταση και των δύο φρυδιών.

 

 

Μεταμόσχευση φρυδιών – Αποτέλεσμα


Η μεταμόσχευση φρυδιών αποτελεί πρόκληση για έναν πλαστικό χειρουργό. Στόχος μας δεν είναι μόνο να έχουμε καλά ποσοστά επαναφύτρωσης που με την μέθοδο FUE μπορεί να ξεπεράσουν το 98%, αλλά και να πετύχουμε το φυσικό τόξο των φρυδιών (σε κάθε περίπτωση βοηθά να μας δείξετε φωτογραφίες σας πριν εμφανίσετε απώλεια φρυδιών). Η μεταμόσχευση στα φρύδια, επομένως, πρέπει να είναι επιτυχημένη γιατί είναι πάντοτε ορατή καθώς αυτά βρίσκονται στο πρόσωπο.


Για να καταφέρουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε από την αρχή καλή επιλογή ασθενών. Υποψήφιοι για εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE είναι άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας έχουν υποστεί απώλεια φρυδιών από τραυματισμό (π.χ. τροχαίο, έγκαυμα) ή έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε ριζική αποτρίχωση των φρυδιών και χρειάζονται επαναδημιουργία του φυσικού σχήματος και πυκνότητας των φρυδιών τους. Επίσης η μεταμόσχευση φρυδιών μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που υπάρχει κληρονομική αραίωση των φρυδιών, καθώς και σε επιλεγμένες περιπτώσεις παθολογικής απώλειας των φρυδιών. 


Μελετάμε την αραίωση και αποφασίζουμε την πυκνότητα που θέλουμε να πετύχουμε και τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Επίσης από την αρχή τονίζουμε ότι για κάποιο διάστημα, το οποίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα χρειαστεί οι τρίχες που προέρχονται από τη δότρια χώρα του τριχωτού της κεφαλής να κόβονται καθώς έχουν την τάση να μακραίνουν (επειδή τα τριχοθυλάκια αρχικά συμπεριφέρονται όπως εκείνα του τριχωτού της κεφαλής). 


Με τη μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE το αποτέλεσμα είναι φυσικό και στοχεύει στη συμμετρία, αλλά η απόλυτη συμμετρία δεν υπάρχει στη φύση. Οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση φρυδιών σχεδιάζουν, μαζί με τον υπεύθυνο ιατρό, εξειδικευμένο στη μεταμόσχευση φρυδιών, μπροστά σε έναν καθρέφτη με ένα μολύβι τα φρύδια που θα ήθελαν να έχουν με τη μέθοδο FUE και συναποφασίζουν το ακριβές σχέδιο και την επιθυμητή πυκνότητα. Όλα αυτά γίνονται σύμφωνα με τις αρχές της ανατομίας, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου.  


Αποτέλεσμα μεταμόσχευσης φρυδιών με τη μέθοδο Advanced FueΗ μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE είναι πρακτικά ανώδυνη γιατί προηγείται τοπική αναισθησία τόσο στη δότρια περιοχή, από όπου παίρνουμε τα τριχοθυλάκια όσο και στη λήπτρια, όπου τα εμφυτεύουμε. Γενικά επιλέγουμε τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή που βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με ειδικά εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου ώστε να λάβουμε τριχοθυλάκια με μία ή δύο τρίχες που να μοιάζουν με τις τρίχες των φρυδιών. Ακολουθεί η εμφύτευση με μια συσκευή εμφύτευσης πολύ μικρής διαμέτρου χάρη στην οποία ακολουθούμε την αυτοματοποιημένη και εξελιγμένη μέθοδο One Step Implantation. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανοίγουμε οπές εμφυτεύοντας σε δεύτερο στάδιο τα τριχοθυλάκια, κάτι που θα τραυμάτιζε αρκετά την περιοχή και θα αύξανε το χρόνο αποθεραπείας. Αντίθετα η εμφύτευση των τριχοθυλακίων γίνεται σε ένα στάδιο με τον πλέον ελάχιστα τραυματικό τρόπο. Η μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE θεωρείται η πιο σύγχρονη, γρήγορη και ασφαλής τεχνική σήμερα, η οποία δεν αφήνει σημάδια και ουλές στη δότρια περιοχή.  


Τις επόμενες μέρες μετά την εμφύτευση φρυδιών, ακολουθεί επίσκεψη στην κλινική για καθαρισμό των νέων φρυδιών και της δότριας περιοχής. Καλό είναι να απέχετε από την έκθεση στον ήλιο τις πρώτες μέρες μετά τη μεταμόσχευση φρυδιών και να ψεκάζετε την περιοχή με φυσιολογικό ορό. Επίσης συνιστάται μετεπεμβατικά η χρήση της φαρμακευτικής ουσίας μινοξιδίλη 5% τοπικά σε μορφή λοσιόν για την ταχύτερη ανάπτυξη των νέων τριχών και την προστασία των υπαρχουσών. 
www.advancedhairclinics.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X