Σλούκας: «Να μείνω στον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τη μεγάλη νίκη των Πειραιωτών επί της ΤΣΣΚΑ, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός πως τελειώνει το συμβόλαιο του με την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣΠOΡ-FM 94.6 ο Κώστας Σλούκας:

Για τη χθεσινή νίκη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε λίγο νευρικά το παιχνίδι. Θέλαμε πολύ τη νίκη και ακολουθήσαμε το πλάνο από την αρχή. Κερδίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ παίζοντας πολύ καλά και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν λειτούργησε αφυπνιστικά το κακό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Εφές: «Είχαμε πει από την αρχή ότι κάποιες ήττες θα μας κάνουν καλό και θα μας δώσουν επιπλέον κίνητρο. Το καλό είναι ότι αντιδράσαμε γρήγορα μετά την Εφές και παίξαμε καλά. Καταφέραμε να κερδίσουμε και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η βοήθεια του κόσμου».

Για τις έξτρα κατοχές στο χθεσινό ματς και αν αυτό έδωσε ώθηση: «Σίγουρα τα πολλά ριμπάουντ κάτι δείχνουν. Δείξαμε μαχητικότητα και θέληση. Κυνηγήσαμε κάθε φάση και αυτός ήταν ένας λόγος που κερδίσαμε. Το σημαντικότερο ήταν να μην είμαστε παθητικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα και να πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτό θα μας βοηθούσε να ελέγξουμε το ρυθμό, όπως και κάναμε».

Για το αν στόχος του Ολυμπιακού, είναι η πρόκριση ή και μια από τις δύο πρώτες θέσεις: «Κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι, που είναι αυτό με την Κηφισιά. Μετά έχουμε ένα παιχνίδι «τελικό» κόντρα στη Νίζνι. Είναι πολύ κομβικό το συγκεκριμένο ματς γιατί γνωρίζουμε πως αν κερδίσουμε θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση στους οχτώ. Θέλει προσοχή γιατί έχει αποδείξει πως είναι επικίνδυνη».

Για το πώς έζησε την υποδοχή του Κάιλ Χάινς από την ΚΑΕ και τον κόσμο, αλλά και το αν θέλει κάποια στιγμή να τον έχει ξανά συμπαίκτη:  «Ήταν περίεργο συναίσθημα. Ήμασταν δυο χρόνια συμπαίκτες αλλά όλα αυτά σταματάνε όταν μπαίνεις στο παρκέ και είσαι αντίπαλος. Κάθε παίκτης κοιτάει τη δική του καριέρα αλλά είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος του Ολυμπιακού αναγνωρίζει και δεν ξεχνάει την προσφορά κάποιων παικτών. Τώρα για το αν θέλω να ξαναπαίξω μαζί του, γιατί όχι; Είναι πολύ μαχητικός, χρήσιμος και σίγουρα όλοι θα τον ήθελαν στην ομάδα τους».

Για το τι έχει αλλάξει και παίζει φέτος καλύτερα: «Κάθε φέτος και καλύτερα, κάθε πέρυσι και χειρότερα λέω προσωπικά για τον εαυτό μου. Φέτος νιώθω πολύ καλά, η παρουσία του κόουτς Σφαιρόπουλου σίγουρα βοηθάει τον κάθε παίκτη. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω πράξη τις εντολές του μέσα στο γήπεδο».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι:  «Ο πρώτος στόχος είναι να συνεχίσω να φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού και είναι το πρώτο μου μέλημα είναι το να συζητήσω πρώτα με την ομάδα και να μείνω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Σχετικά άρθρα