Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προγραμματικές δηλώσεις αύριο- Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο
Προγραμματικές δηλώσεις αύριο- Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο thumbnail

Προγραμματικές δηλώσεις αύριο- Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο

Αμετακίνητη από τη θέση της παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους εταίρους της χώρας εντός ΕΕ, αλλά και τις «συστάσεις» της αμερικανικής πρεσβείας.


Αποφασισμένη να μην ζητήσει την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο και θεωρεί καταστροφικό, η κυβέρνηση εμμένει σε έναν πρώτο στόχο για συμφωνία σε «πρόγραμμα-γέφυρα» που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου ως τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.


Ως βασικό όρο σε αυτό το «πρόγραμμα-γέφυρα» περιγράφουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη δέσμευση και των δύο πλευρών ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες.


Εξηγούν, άλλωστε ότι μία τέτοια συμφωνία δεν δημιουργεί κόστος στους εταίρους, ενώ, παράλληλα, δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για διαπραγμάτευση στις δύο πλευρές.


Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν ζητά τις εναπομείνασες δόσεις του υφιστάμενου προγράμματος, δε, θεωρούν απαραίτητη την παροχή στη χώρα της δυνατότητας έκδοσης εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ., προκειμένου να καλυφθούν τυχόν έκτακτες ανάγκες.


Σε δεύτερη φάση, μετά το «πρόγραμμα-γέφυρα» δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου θα καταθέσει τις οριστικές ελληνικές προτάσεις. Μεταξύ αυτών, ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, αλλά και στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση.


Στο μεταξύ, μία ημέρα πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή (αύριο, Κυριακή στις επτά το απόγευμα), ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί εκ νέου σήμερα στις τρεις το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο.


Το θέμα πάντως, ετέθη και χθες σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί συζητήθηκε και η απόφαση για έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για μία «απολύτως αναμενόμενη» εξέλιξη και ευπρόσδεκτη από την ελληνική κυβέρνηση.


Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.enikos.gr/politics/296316,Kyvernhtiko_symvoylio_enoyei_programmati.html

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X