Τα Χανιά επιστρέφουν στο «σπίτι» της ΑΕΚ μετά από 37 χρόνια

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται την τελευταία επίσκεψη του ΑΟ Χανιά στην έδρα της “Ένωσης”. Αφορμή φυσικά γι’ αυτή την αναδρομή αποτελεί η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά:

Ο ΑΟ Χανιά επισκέπτεται την έδρα της ΑΕΚ μετά από 37 χρόνια, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε μονό αγώνα Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Δεκεμβρίου 1977 και η κορυφαία ελληνική ομάδα της εποχής είχε νικήσει με 6-1, ξεκινώντας έτσι την πορεία της προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του νταμπλ, αφού είχε αναδειχθεί και πρωταθλήτρια.

Ο αγώνας αυτός, αν και έχει… ξεχαστεί, έχει ιστορική σημασία, αφού σε αυτόν πέτυχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τα πρώτα του γκολ με την ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα. Είχε κάνει ντεμπούτο στο 1-0 επί της Καστοριάς τρεις μέρες νωρίτερα, αλλά στον αγώνα με τα Χανιά σκόραρε τέσσερις φορές, ανοίγοντας έτσι τον… λογαριασμό του με την ΑΕΚ. Στην ομάδα ανήκε από το καλοκαίρι του 1977, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο δεν του είχε επιτρέψει να παίξει ως τα τέλη του χρόνου. Στο ματς με τα Χανιά πέτυχε τα δύο πρώτα και τα δύο τελευταία γκολ της ΑΕΚ, ενώ το τρίτο και το τέταρτο είχαν σημειώσει οι Μίλτον Βιέρα (μαζί με τον Μπάγεβιτς στη φωτογραφία) και Γιώργος Βλαντής αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα