«Πιο συγκεντρωμένος και δυνατός ο Άρης»

«Ο Άρης ήταν πιο συγκεντρωμένος, δυνατός, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα», παραδέχθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη, που ήταν η δεύτερη για την ομάδα του σε ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα.
«Προσωπικά θέλω να ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε, παρόλο αυτά εμείς δεν είχαμε σε καλή μέρα τους σουτέρ μας σε αντίθεση με αυτούς του Άρη που έβαλαν καλάθια ακόμη και σε θεωρητικά χαμένες φάσεις», εξήγησε ο κόουτς του «Δικέφαλου» και επισήμανε: «Αν θέλεις να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να κάνεις καλύτερη δουλειά στην άμυνα και στα ριμπάουντ, να προστατεύεις το καλάθι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, εμείς πρέπει να αντιδράσουμε με ηρεμία. Πριν από λίγες ημέρες ήμασταν πολύ καλά, τώρα έχουμε δυσκολίες, πρέπει να πάμε καλύτερα στο μέλλον».
Σε ερώτηση σχετική με τα ριμπάουντ του Άρη, απάντησε: «Ο Άρης έβαλε μεγάλα σουτ. Το λάθος μας ήταν ότι του δώσαμε το δικαίωμα να μπει στο παιχνίδι, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιστρέψει, ο Άρης έβαζε μεγάλα καλάθια, άλλαζε τη ψυχολογία του αγώνα. Στο τέλος, εμείς κάναμε δύο κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ υπήρχαν μις ματς πήγαμε σε δύο τρίποντα. Τα λάθη γίνονται. Είναι πρόβλημα τα ριμπάουντ, θα δούμε τι θα κάνουμε. Υπάρχουν χαμένα ριμπάουντ όπου η μπάλα πήγε στα χέρια παίκτη του Άρη, όπως και ριμπάουντ όπου πήγαμε να καλύψουμε σουτ και άνοιξαν οι χώροι. Κι όταν χάνεις ένα ριμπάουντ έπειτα από πιεστική άμυνα, χάνεις μετά και τη συγκέντρωσή σου».
Για το σχήμα που χρησιμοποίησε στο τέλος με τους Λάνγκφορντ-Βον αλλά και για το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ, ο Μαρκόπουλος τόνισε: «Μέχρι στιγμής, ο Μαργαρίτης πήγαινε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Βεζένκοφ. Σήμερα, δύο φορές του έκλεψε τη μπάλα, αυτά ξαναγύρισε στα χέρια του Βεζένκοφ που έβαλε τρίποντα. Δεν είναι μόνο ευθύνη της ομάδας, αλλά της ομάδας μέσα από το rotation που κάνει στην άμυνα. Ο Βον δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο, διότι πηγαίναμε καλά και στην άμυνα ζώνης του Άρη είχαμε πιο επιθετικούς παίκτες στο παρκέ».
Ο Μαρκ Κάρτερ, ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, παραδέχθηκε ότι οι «κίτρινοι» άξιζαν την νίκη, αλλά υπογράμμισε ότι η δική του ομάδα δεν πρέπει να χάσει τον στόχο: «Ο Άρης έπαιξε σκληρά και μας ανάγκασε να κάνουμε λάθη. Είναι δύσκολο να χάνεις στην έδρα σου, πάντα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν μας αρέσει όταν ο αντίπαλος καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Άρης άξιζε τη νίκη, αλλά εμείς δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο. Τα 22 ριμπάουντ πήρε ο Άρης δείχνουν ότι ήταν πιο σκληρός από εμάς, αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί ο αριθμός. Ο Άρης είναι ομάδα με ψηλά κορμιά, παίζει με τις επαφές, το ίδιο έκανε και στο πρώτο παιχνίδι, όπου επίσης είχαμε πρόβλημα. Όταν παίζεις καλή άμυνα και δεν μπορείς να πάρεις το ριμπάουντ, σε κουράζει. Πρέπει κι εμείς να παίξουμε με περισσότερες επαφές».
Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το τίμημα των δύο ημερών προετοιμασίας, αλλά και των τραυματισμών ο Κάρτερ τόνισε: «Αυτό είναι το μπάσκετ και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σε κάθε περίπτωση. Ο Άρης είναι καλή ομάδα. Θεωρώ ότι ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν πρέπει να χάσουμε πάντως την αυτοπεποίθησή μας. Κάθε ομάδα έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Χάσαμε γιατί δεν καταφέραμε να βγάλουμε κάποια plays στον αγώνα της Κυριακής, προσπαθήσαμε να βγάλουμε προσαρμογές. Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν μπορείς να σκέφτεσαι».

Σχετικά άρθρα