Σουλτς: «Με άλλη μορφή ο έλεγχος των μεταρρυθμίσεων»

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει πλέον να έχει σχέση με την “τρόικα” που εκπροσωπεί τους διεθνείς πιστωτές της, θα μπορούσε να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

“Ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή”, πρότεινε ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Tagesspiegel am Sonntag. “Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ”, υπονόησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Αθήνα μετά την άνοδο στην εξουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πιαστεί «κατά κάποιο τρόπο σε παγίδα».

«Υποσχέθηκαν πράγματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που θέλουν να εφαρμόσουν γρήγορα αλλά δεν μπορούν, επειδή θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας. «Θα πρέπει να βγουν απ̉ αυτή την παγίδα», υποστήριξε ο Σουλτς.

Πηγή: real.gr

Σχετικά άρθρα