Φτιάχνει άμυνα από ατσάλι

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Οι Πράσινοι που μέχρι πρότινος ήταν φύσει επιθετικογενής ομάδα έκαναν μεταστροφή προσπαθώντας να δώσουν βαρύτητα και στην ανασταλτική λειτουργία τους.
Και κατόρθωσαν μέσα σε λίγο καιρό να γίνουν πιο… κυνικοί και κατ’ επέκταση αποτελεσματικοί, έστω κι αν έχασαν κάτι από την επιθετικότητά τους. Αυτό καταδεικνύουν οι μειωμένες φάσεις που δημιουργεί πια η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που όμως δέχεται γκολ με μεγάλη δυσκολία.
Είναι ενδεικτικό ότι το Τριφύλλι έχει να δεχτεί τέρμα στο γήπεδο της Λεωφόρου σε ματς πρωταθλήματος από τις 30 Νοεμβρίου 2014 (!) όταν ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, μελλοντικός παίκτης του ΠΑΟ, είχε μειώσει (2-1) στο 68’ . Εκτοτε πέρασαν 652’ αγωνιστικά λεπτά στην έδρα του ΠΑΟ και ακόμη ο Λουκ Στιλ αγνοεί το γκολ!
Εξίσου εντυπωσιακές είναι συνολικά οι αμυντικές επιδόσεις των Πρασίνων καθώς σε εννέα αγωνιστικές (εντός και εκτός έδρας) οι παίκτες του Αναστασίου έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ από τον Μπουμάλ στο ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο. Καθόλα εντυπωσιακή επίδοση καθώς πρόκειται για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών.
Καταλυτική πάντως έχει υπάρξει η παρουσία του Στάθη Ταυλαρίδη ο οποίος από τις αρχές Ιανουαρίου ενσωματώθηκε στο Τριφύλλι και άμεσα άλλαξε τη φιλοσοφία της αμυντικής γραμμής προσφέροντας στοιχεία που λείπουν από τους έτερους στόπερ της ομάδας. «Εδεσε» γρήγορα και ταίριαξε απόλυτα με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Σούπερ Λίγκας…
Οι αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟ
14/12/14              Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 4-0
22/12/14              Παναθηναϊκός – Κέρκυρα          2-0
05/01/15              Γιάννινα – Παναθηναϊκός           0-0
11/01/15              Παναθηναϊκός – Εργοτέλης       5-0
14/01/15              Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0
17/01/15              Πανιώνιος – Παναθηναϊκός       1-1
24/01/15              Παναθηναϊκός – Καλλονή ΑΕΛ  1-0
01/02/15              Παναθηναϊκός – Πλατανιάς      3-0
08/02/15              Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός               1-0

Σχετικά άρθρα