Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πώς να βρεις διάθεση για σεξ μετά τη δουλειά;
Πώς να βρεις διάθεση για σεξ μετά τη δουλειά;  thumbnail

Πώς να βρεις διάθεση για σεξ μετά τη δουλειά;

Από τη συνεργάτιδά μας  Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου Κλινική Ψυχολόγο-ΨυχοθεραπεύτριαΕίμαι γυναίκα 37 ετών και βρίσκομαι σε μακροχρόνια σχέση. Δουλεύω σε εντατικούς ρυθμούς καθημερινά με αποτέλεσμα να μην έχω ερωτική διάθεση, να νιώθω μια μόνιμη συναισθηματική και σωματική εξάντληση καθώς και πτώση στην εργασιακή μου απόδοση.


Πολλαπλοί και αντιφατικοί ρόλοι βασανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα. Σύντροφος, εργαζόμενη, μητέρα, γυναίκα, πολίτης κλπ. Κοινωνιολογικές μελέτες δείχνουν ότι ο κάθε επιπλέον ρόλος για μια γυναίκα θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια, κάτι που συχνά δεν είναι εφικτό. 

Αντίθετες απόψεις ισχυρίζονται ότι οι πολλαπλοί γυναικείοι ρόλοι ενισχύουν τη λειτουργικότητα της γυναίκας στην καθημερινότητά της, προστατεύοντάς την από το στρες του κάθε μεμονωμένου ρόλου. 

Γεγονός είναι ότι όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που στοιχειώνονται από ένα καθήκον να τα καταφέρουν όλα, βυθιζόμενες στην παγίδα της αυτοπραγμάτωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντλήσουν ικανοποίηση από την ζωή τους. 

Το μακροχρόνιο υψηλό επίπεδο στρες μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της «εργασιακής εξουθένωσης» (burnout) και εμφανίζεται με συμπτώματα όπως χαμηλή ενεργητικότητα, συναισθηματική εξάντληση, έντονους πονοκεφάλους, γαστρεντερικές δυσλειτουργίες, δυσκολία ικανοποίησης, χαμηλή ανοχή σε αρρώστιες, μειωμένη εργασιακή απόδοση και κοινωνική απομόνωση. Η κατάθλιψη καραδοκεί. 

Οπότε προσπαθήστε να ελαττώσετε τους ρυθμούς σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας έξω από το πρίσμα της απόλυτης απόδοσης και παραγωγικότητας και μέσα από μια επαφή με τις αληθινές σας επιθυμίες. Αυτό θα απαιτήσει μια οριοθέτηση στον εργασιακό σας ρόλο και μια μεγαλύτερη χρονική και ποιοτική ενασχόληση με τον σύντροφό σας. Τα Νέα 28-4-2012 X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X