Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Όταν o άνδρας σου δε θέλει σεξ: Οι λόγοι
Όταν o άνδρας σου δε θέλει σεξ: Οι λόγοι thumbnail

Όταν o άνδρας σου δε θέλει σεξ: Οι λόγοι

Ένας άνδρας που δεν έχει σεξουαλική επιθυμία είναι δύσκολο να νιώσει διέγερση. Τι μπορεί να συμβαίνει; 


Η  Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια αναλύειΗ υποτονική σεξουαλική επιθυμία αρχίζει στην εφηβεία και προέρχεται από βαθύτερα ψυχολογικά αίτια πχ. ενοχές χαμηλή αυτοεκτίμηση και όχι αποκλειστικά από ορόσημα της ζωής. Στην επίκτητη μορφή της εκδηλώνεται στην ενήλικη ζωή και εκλύεται ύστερά από στρεσογόνες περιόδους, όπως είναι οι έντονοι διαπληκτισμοί με τη σύντροφο, η εργασιακή πίεση ή η αποχή από τη Σεξουαλική πράξη.


Ψυχολογικοί παράγοντες που συντελούν στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι οι ηθικές αναστολές, η ντροπή και το άγχος για τη σεξουαλική πράξη, η βαθύτερη δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση, η ταύτιση της σεξουαλικής πράξης με την επιτυχία ή την αποτυχία, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι δυσεπίλυτες διαπροσωπικές δυσκολίες με τη σύντροφο. Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις (π.χ., νευρολογικες, ουρογενετικές, ενδοκρινικές διαταραχές κ.α.) μπορεί επιπροσθέτως να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία, προκαλωντας πόνο. αδυναμία και δυσκολίες με τη σωματική εικόνα.


Η κατάθλιψη έχει βρεθεί ότι συνδέεται με την υποτονική σεξουαλική επιθυμία ενώ συχνά αποτελεί παρενέργειά της. Οι άντρες με υποτονική σεξουαλική επιθυμία τείνουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να διατηρήσουν σταθερές σεξουαλικές σχέσεις και μπορεί να έχουν έντονα προβλήματα στο γάμο τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η επίσκεψη σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο που να ειδικεύεται στη θεραπεία των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών, για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίαςκαι την εξισορρόπηση της ποιότητας των διαπροσωπικών σχέσεων του ατόμου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X