Βον: «Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα παραπάνω»

Υπερήφανος δήλωσε ο Τζούλιαν Βον για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Eurocup, που ολοκληρώνεται αύριο (21/2, 9.30 μ.μ.) στην Ιταλία κόντρα στην Καντού για την 6η αγωνιστική της φάσης των «32» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ο 27χρόνος Αμερικανός σέντερ του «Δικέφαλου» έθεσε ως στόχο στο αυριανό ματς να επιστρέψει η ομάδα του στις νίκες μετά τις δύο ήττες από τον Άρη: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, το τελευταίο μας στη διοργάνωση και από την στιγμή που δεν έχουμε ελπίδες πρόκρισης, νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό και να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν ξέρω αν θα το κάνουμε από αυτό το παιχνίδι, αλλά το βασικό μας ζητούμενο είναι να βρούμε ξανά έναν καλό ρυθμό και να αρχίσουμε ξανά να κερδίζουμε στην Ελλάδα».
«Πρέπει να μείνουμε όσο συγκεντρωμένοι πρέπει σε αυτό το παιχνίδι και θα το κάνουμε, γιατί είμαστε μία ομάδα που παρουσιάζεται πάντα ανταγωνιστική στο γήπεδο, ότι δηλαδή κάναμε σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι», παρατήρησε ο Βον και υπογράμμισε: «Σε κάθε περίπτωση είμαι υπερήφανος για την ομάδα και για την πορεία της στην διοργάνωση».
Κάνοντας τον απολογισμό της πορείας του ΠΑΟΚ ο 27χρόνος Αμερικανός σέντερ σημείωσε: «Νομίζω ότι υπήρχαν πολλά σημαντικά παιχνίδια στη σεζόν, από αυτά που λες ότι δεν θα ξεχάσεις εύκολα, γιατί είχαν ένταση, εντυπωσιακή εξέλιξη και μας βοήθησαν πολύ σαν ομάδα να βρούμε την σωστή χημεία και να κάνουμε μία καλή πορεία μέχρι τώρα. Κι εγώ είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και για ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα και ειδικά στο Eurocup. Ο ΠΑΟΚ έκανε επιπλέον βήμα σε σχέση με την περσινή σεζόν και αυτή η βελτίωση της ομάδας, αντανακλά σε όλους μας, γιατί όλοι μέσα από την πρόοδο του ΠΑΟΚ, βελτιωθήκαμε και προοδεύσαμε ατομικά με την προσπάθεια που κάναμε όλη την σεζόν».
Σε ερώτηση ποιόν αγώνα ξεχωρίζει από όσους έδωσε την φετινή σεζόν στην Ευρώπη, ο «Δικέφαλος», στάθηκε στην αναμέτρηση της Σμύρνης: «Νομίζω ότι ο αγώνας με την Καρσίγιακα στην Τουρκία ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι μας. Ήταν ένα μας σε μία πολύ δύσκολη έδρα, με πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα, που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση και το κερδίσαμε ενώ δεν το περίμενε κανείς. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Eurocup και εκεί ακριβώς δείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες που αξίζει τον σεβασμό κι αυτό ήταν κάτι που μας ακολουθεί μέχρι τώρα».
«Πιστεύω ότι από εκεί έγινε κατανοητό σε όλους και σε εμάς, αλλά και στους αντιπάλους, όπως επίσης και στους φιλάθλους μας ότι το μπάτζετ δεν είναι αυτό που παίζει τον πρωταρχικό ρόλο», τόνισε ο Βον και εξήγησε: «Είναι σημαντικό, αλλά έχεις καλό προπονητή, δεμένη ομάδα και καλούς παίκτες που δουλεύουν σωστά μπορείς να προχωρήσεις απέναντι και σε πιο ισχυρούς αντιπάλους». 

Σχετικά άρθρα