Στο Eurogroup με «όπλο» τα 162 «ναι»

Με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση Τσίπρα, στις αποσκευές του πετάει σήμερα για τις Βρυξέλλες και το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε σύνολο 299 ψηφισάντων αργά χθες το βράδυ, 162 βουλευτές ψήφισαν ‘ναι’ και 137 ‘όχι’, δίνοντας στον Αλέξη Τσίπρα την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ώστε η κυβέρνησή του «να παλέψει για την ελπίδα του ελληνικού λαού στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε όσους επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης και έδωσε το στίγμα της διαπραγμάτευσης που θα επιδιώξει η κυβέρνησή του.

«Στο Eurogroup δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα. Θα είναι μαζί του δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Θα είναι μαζί του ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, δυόμισι εκατομμύρια φτωχοί, 300.000 νέοι που φύγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Θα είναι εκεί και θα μας τραβάνε από το μανίκι. Θα απαιτούνε να μην γυρίσουμε πίσω για άλλη μια φορά με το κεφάλι σκυμμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής εδώ που βρισκόμαστε».

Περισσότερα στο real.gr.

Σχετικά άρθρα