ΕρυθρόΛΕΥΚΟΣ κλοιός για ΑΕΚ

Πίεση από την αρχή και καθαρή νίκη ο στόχος του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ. Οι επιλογές του Περέιρα στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», σεβασμός και συγκέντρωση στη σημασία του αγώνα.

Σε χιονισμένο φόντο ο Ολυμπιακός ψάχνει απόψε (19.30, ΟΤΕ 5, pamesports.gr) μια…πάλλευκη νίκη επί της ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, έτσι ώστε να βάλει από τώρα τις βάσεις της πρόκρισης και να «βγάλει» από το βαρύ πρόγραμμά του τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ως παιχνίδι μεγάλης κρισιμότητας.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν ξανά την ΑΕΚ μετά από δύο χρόνια, αλλά την υποδέχονται σήμερα με προσοχή και σεβασμό όχι μόνο για το όνομά της αλλά και για τις αγωνιστικές δυνατότητές της, παρότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία.

Ειδικά «μαθήματα» για τη σημασία και τις δυσκολίες του αγώνα έγιναν χτες στο Ρέντη ειδικά προς τους ξένους παίκτες της ομάδας, ώστε να κατανοήσουν ότι το σημερινό ματς δεν είναι απλά ένας αγώνας απέναντι σε μια ομάδα Β Εθνικής, αλλά ένα παραδοσιακό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου .

Ο Βίτορ Περέιρα θέλει την επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Τούμπα αλλά και το «φρεσκάρισμα» της ομάδας που έχει την επόμενη εβδομάδα τα ματς με την Ντνίπρο και τον ΠΑΟ . Άφησε εκτός αποστολής τους Ρομπέρτο , Ελαμπντελαουί , Κασάμι , Ντοσεβί και θα βάλει από την αρχή Μέγιερι , Σαλίνο , Μιλιβόγεβιτς και Ντουρμάζ . Πιθανότατα και τον Φορτούνη αντί του Τσόρι , ίσως και τον Φουστέρ στη θέση του Αφελάι . Σίγουρα θα προστάτευε και τον Μήτρογλου που έπαιξε τραυματίας στην Τούμπα, αλλά ο διεθνής φορ πρέπει να κάνει τέταρτο ματς μέσα σε ένα δεκαήμερο λόγω των απουσιών του Μπενίτες και του Χάρα. Αν πάει καλά το ματς, θα τον αποσύρει νωρίς και θα βάλει τον Διαμαντάκο για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από την ρωσική Άρσεναλ Τούλα.

Πιθανή 11άδα του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Σαλίνο, Μαζουακού , Σιόβας , Σαντάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης , Φορτούνης , Αφελάι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου. Με τους Φουστέρ και Τσόρι σε ετοιμότητα. Και με Χουτεσιώτη, Βούρο, Σάλιακα, Εντινγκά Διαμαντάκο στην αποστολή .

Το γήπεδο θα είναι γεμάτο αφού αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι την ώρα του αγώνα τα 2.800 εισιτήρια που είχαν απομείνει έως το βράδυ της Τρίτης. Και το πάθος του κόσμου για μια εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ θα είναι εξτρά όπλο για την ομάδα.

Ο Περέιρα είχε δει από κοντά την ΑΕΚ στο ματς με τον Απόλλωνα και σήμερα θα κάνει πλήρη ανάλυση του αντίπαλου στους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία έχει όλο νίκες με την ΑΕΚ στο Φάληρο με συνολικό σκορ 20-1. Με μοναδική ήττα το 1-2 με τα γκολ του Σκόκο πριν από πέντε χρόνια.

Σχετικά άρθρα