Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Επαναστατική μελέτη θεραπείας της ηπατίτιδας C σε 6 εβδομάδες
Επαναστατική μελέτη θεραπείας της ηπατίτιδας C σε 6 εβδομάδες thumbnail

Επαναστατική μελέτη θεραπείας της ηπατίτιδας C σε 6 εβδομάδες


Εντός 6 εβδομάδων εξαφανίζει τον ιό της ηπατίτιδας C, το νέο πειραματικό φάρμακο της Achillion Pharmaceuticals Inc, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Sovaldi της Gilead Sciences Inc.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεί την πιο σύντομη ανταπόκριση που έχει επιτευχθεί από όλες τις θεραπείες, συνδυασμού δύο φαρμάκων, που υπάρχουν. Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων της Achillion θα μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικός όσο και οι υπάρχουσες θεραπείες που συνδυάζουν φάρμακα της Gilead και της AbbVie.
Η αγορά των φαρμάκων για την ηπατίτιδα C έχει αναπτυχτεί με μεγάλη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται περί τα 20 δισ. δολάρια. Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων και της Gilead, της AbbVie και της Merck & Co επικεντρώνονται στην εύρεση ταχύτερων και πιο αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας του ιού που καταστρέφει το συκώτι και επηρεάζει πάνω από 170 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι θεραπείες τελευταίας γενιάς για την ηπατίτιδα C χρησιμοποιούν συνδυασμό 2 ή και 3 φαρμάκων.
Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων της Gilead επιφέρει θεραπεία σε περίπου 12 εβδομάδες, κάτι που είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό σε σύγκριση με προηγούμενες θεραπείες. Ο συνδυασμός του ενός φαρμάκου της Gilead (αναστολέα NS5A) σε συνδυασμό με φάρμακο της Sovaldi, μειώνει το χρόνο θεραπείας στις 8 εβδομάδες. Αυτός ο συνδυασμός που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, επέφερε πωλήσεις αξίας 2,11 δις. δολαρίων στο διάστημα του τελευταίου τριμήνου 2014.
Την ίδια στιγμή, η θεραπεία με το κοκτέιλ 3 φαρμάκων της AbbVie που έλαβε έγκριση των αρχών στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 12 εβδομάδες.
Η έρευνα της Achillion εξέτασε τον αναστολέα NS5A, με την ονομασία ACH-3102, σε συνδυασμό με το Sovaldi σε ασθενείς με γονότυπο 1 της ηπατίτιδας C που δεν είχαν λάβει άλλη θεραπεία. Η θεραπεία δόθηκε σε ομάδες για 6 ή 8 εβδομάδες. Κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί θεραπεία ή παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση, 12 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της δοσολογίας.
Το ACH-3102 φαίνεται να είναι αποτελεσματικότερο στην κατηγορία του και το ερώτημα είναι εάν αυτό το γεγονός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα λιγότερο αποτελεσματικό φάρμακο της ίδιας εταιρείας (ACH-3422) αντί του Sovaldi, επιτυγχάνοντας τα ίδια αποτελέσματα.
Οι κλινικές μελέτες αναμένονται μέσα στη χρονιά, με πιθανή διάθεση στην αγορά το 2020.


virus.com.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X