Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Αποτελεσματική δίαιτα για τους υπέρβαρους
Αποτελεσματική δίαιτα για τους υπέρβαρους thumbnail

Δήμητρα, 16 χρονών

Αποτελεσματική δίαιτα για τους υπέρβαρους

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 16 χρονών έχω ύψος 174 και ζυγίζω 125 κιλά. Δεν έχω χρόνο για να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να χάσω αρκετά κιλά αλλά σε όσο μικρότερο χρονικό διάστημα γίνεται;


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου,


Είναι αλήθεια πως επείγει να χάσεις βάρος καθώς αυτό που έχεις είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με το ύψος σου, αλλά η απώλεια κιλών δεν πρέπει να γίνει «όσο πιο γρήγορα γίνεται». Σίγουρα τα πρώτα κιλά θα τα χάσεις σχετικά γρήγορα, αλλά η απώλεια βάρους βάσει των οδηγιών είναι το 10% του αρχικού βάρους ανά 6μηνο (δηλαδή 13 κιλά στην περίπτωσή σου). Με αυτόν τον τρόπο, δεν προκαλούνται ανεπάρκειες σε βιταμίνες, εξασφαλίζεται η καλή υγεία και η απόδοσή σου στο σχολείο, αλλά το κυριότερο, αυξάνονται οι πιθανότητες να διατηρήσεις το αποτέλεσμα. Η άσκηση δεν είναι απαραίτητα το γυμναστήριο, μπορεί να είναι το περπάτημα για ασχολίες που προτιμάς, τα μέσα μεταφοράς, η χρήση σκάλας ή ένα οργανωμένο άθλημα στο σχολείο σου. Η βοήθεια του διαιτολόγου είναι χρήσιμη, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να θέσεις τους σωστούς στόχους, να δημιουργήσετε μαζί ένα διαιτολόγιο που να σου ταιριάζει και να σε στηρίξει σε όλες τις φάσεις της προσπάθειάς σου.


Με εκτίμηση,


Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και ματεπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΝΑ «Γεννηματάς», ΓΝΑ «Αγία Όλγα», ΓΝΑ ΚΑΤ).
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X