Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Κουρουμπλής: Τα χρήματα από την BMW θα πανε σε;
Κουρουμπλής: Τα χρήματα από την BMW θα πανε σε; thumbnail

Κουρουμπλής: Τα χρήματα από την BMW θα πανε σε;

Στην πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προχωρεί το υπουργείο Υγείας, εντός του επόμενου τριμήνου, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε ότι η πρώτη μέριμνά του είναι να “αιμοδοτηθεί” το δημόσιο σύστημα Υγείας που «δέχτηκε τη βία της μνημονιακής καταιγίδας».

Επιπλέον, πρόκειται να στελεχωθούν οι δομές Υγείας της χώρας με διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την προσδοκία το υπουργείο Υγείας να έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015.

Τόνισε επίσης, ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η δημόσια Υγεία και οι χρόνιες παθήσεις θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες ενός συστήματος που η στρατηγική του θα στηρίζεται στην πρόληψη, ενώ έθεσε ως μέριμνα τη λειτουργία θεσμών που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, με επίκεντρο τις προμήθειες, ώστε «να σταματήσει το πάρτι της τελευταίας δεκαετίας των κατ’ εξακολούθηση αναθέσεων».

Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής, διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος σε τέσσερις μεγάλους οργανισμούς και θα επεκταθεί παντού «και όπου υπάρχουν θύλακες διαφθοράς».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, ένα αντίστοιχο «Taxis στην Υγεία», στο πλαίσιο της σύνδεσης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές και τις δράσεις στο χώρο της Υγείας. «Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, προκειμένου η αποτελεσματικότητα, τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα, να αποτελέσει πραγματικότητα» είπε και προσέθεσε πως τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης μέσω της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την αξιοποίηση του υγειονομικού χάρτη, ο οποίος θα συμβάλει αποφασιστικά στον καλύτερο σχεδιασμό του σύγχρονου συστήματος Υγείας.

Τέλος, ανέφερε και ένα περιστατικό του υπουργείου τονίζοντας ότι "συναντήσαμε το υπουργείο να καλείται να πληρώσει για δύο χρόνια  15 εκατ. ευρώ στους φίλους μας τους Γερμανούς για την υποστήριξη να φτιάξουμε νομοσχέδιο και να εκδίδουμε υπουργικές αποφάσεις". Επίσης, ζήτησε τα χρήματα από την πώληση της  BMW που μέχρι πρότινος μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το αεροπλάνο που θα πουληθεί να δοθεί στα ασθενοφόρα που είναι "παρκαρισμένα"
www.axortagos.grX

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X