Αρχική / More / Αθλητικά / Στο επίκεντρο η Ελλάδα
Στο επίκεντρο η Ελλάδα thumbnail

Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Ένα διήμερο κατά το οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, ξεκινάει σήμερα με τη συνεδρίαση του Eurogroup, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ. 

Προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης, κατά την οποία ο καθηγητής Γ. Χουλιαράκης που εκπροσωπεί την Ελλάδα, αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις. 

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup είναι περιορισμένες, ωστόσο δεν αποκλείεται η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Η Σύνοδος Κορυφής

Τους 28 Ευρωπαίους ηγέτες, για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, θα ενημερώσει αύριο ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συζήτηση για την Ελλάδα, που είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, θα περιοριστεί στην ενημέρωση του επικεφαλής του Eurogroup και σε μια περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις. 

Οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, εκτιμούν πως οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να διεξαχθούν στο «κατάλληλο και δοκιμασμένο επίπεδο, που είναι το Eurogroup, όπου αποφασίστηκαν τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας».

Βέβαια, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΟΝΕ στην οποία θα υπάρξει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ηγέτες να τοποθετηθούν. 

Εξέφραζαν μάλιστα την ελπίδα για θετική συνεισφορά στη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς υπάρχουν καίρια ζητήματα προς ανταλλαγή απόψεων, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών φορολογικών συστημάτων.

Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X