Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Υπάρχει κάποια δίαιτα για αύξηση βάρους;
Υπάρχει κάποια δίαιτα για αύξηση βάρους; thumbnail

Υπάρχει κάποια δίαιτα για αύξηση βάρους;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλημέρα το ερώτημά μου αφορά την αύξηση βάρους του γιου μου ετων 16 με ύψος 1,75 και βάρος 50 κιλά Απο το δημοτικό φάνηκε οτι είναι αδύνατος. Το φαγητό είναι μία αδιάφορη και αναγκαστική διαδικασία. Έχουμε κάνει θεωρώ όλες τις εξετάσεις για να αποκλείσουμε πιθανά παθολογικά αίτια από ενδοκρινολόγο και όλα δείχνουν φυσιολογικά. Τρώει τα πάντα και τολμώ να πω πλέον και τις απαραίτητες ποσότητες πάντα λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα οτι το κάνει γιατι δεν του αρέσει που είναι αδύνατος. Κάνει προσπάθειες να παχύνει. Ηθελα τη συμβουλή σας για το αν θα έπρεπε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη δίαιτα θερμίδων και αν ναι σε πόσο χρόνο θα δει αποτελέσματα. Παρακαλώ θα ήθελα πολύ να μου πείτε που να απευθυνθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,
Είναι αλήθεια πως η αύξηση του βάρους στα άτομα που είναι τόσο αδύνατα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και επίπονη για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Η πρώτη φάση-που ήδη έχετε ολοκληρώσει- είναι η αναζήτηση του παθολογικού αίτιου, το οποίο και έχετε αποκλείσει. Η επόμενη φάση είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο διαιτολόγο που θα κάνει αρχικά μία μέτρηση μεταβολισμού ηρεμίας. Με αυτή τη μέτρηση θα μπορέσει να προσδιορίσει τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιεί ο γιος σας για τις σωματικές του λειτουργίες. Το πιθανότερο είναι πως θα είναι αυξημένες σε σχέση με το  μέσο έφηβο της ηλικίας του, οπότε το διαιτολόγιό του θα πρέπει να ρυθμιστεί με βάση αυτή τη μέτρηση. Ο διαιτολόγος μπορεί να διαμορφώσει εύκολα ένα διαιτολόγιο αυξημένων θερμίδων που όμως δε θα έχει αυξημένο όγκο τροφίμων, ώστε να μπορέσει αυτό να καταναλωθεί από το γιο σας. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά όσοι είναι αποφασισμένοι τα καταφέρνουν. Σίγουρα η περίπτωσή σας απαιτεί βοήθεια διαιτολόγου, τα αποτελέσματα δε θα είναι τόσο γρήγορα όσα στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αλλά θα είναι μόνιμα. Θα χαρώ να σας δω και από κοντά εάν το αποφασίσετε.


 


Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X