«Λύγισε» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελονέτα με 7-9 στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Len Champions League. Οι νταμπλούχοι σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι πλήρωσαν το γεγονός της καθυστερημένης αντίδρασης αφού η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ μόνο στο 4ο οκτάλεπτο και δεν πρόλαβαν να την ολοκληρώσουν για να αποκομίσουν βαθμολογικό κέρδος από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Η πιεστική άμυνα των Ισπανών και οι γρήγορες επιθέσεις τους ήταν τα στοιχεία που έκριναν το ματς αφού ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε πολύ από το γεγονός αυτό. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ματς με 5/12 επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω ενώ τους στοίχισε και η γρήγορη αποβολή του Γιάννη Φουντούλη, του πιο φορμαρισμένου παίκτη αυτή την περίοδο ο οποίος αγωνίστηκε περίπου για 10 λεπτά.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-3, 3-3, 3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Δελακάς, Βλαχόπουλος 2 , Φουντούλης, Ράτζεν, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάλιαρακ 2 Γούνας 1, Γαλανίδης.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Χ. Μαρτίν): Πινέδο, Ζίρανι, Περόνε, Ονέτο 1, Εσπανιόλ 4, Μινγκέλ 1, Ρόκα, Ετσενίκε 1, Ούμποβιτς 1, Μιράντα 1, Εσκριμπάνο, Ταχούλ, Λινάρες.
Βλάχος: “Πιο πολύ με προβληματίζει η εικόνα”Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς με την Μπαρτσελονέτα: “Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως η Μπαρτσελονέτα και βρίσκεσαι να κυνηγάς από νωρίς στο σκορ, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μετά από αυτή την ήττα δυσκολεύει πάρα πολύ η περίπτωση της πρόκρισης. Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ εμένα και όλους μας είναι ότι δεν είναι καλή η εικόνα μας ως ομάδα. Δεν νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι μπορούμε να δικαιούμαστε να προκριθούμε στο final 6. Δυστυχώς φέτος έχουμε παίξει μόνο ένα καλό παιχνίδι εδώ μέσα με τη Ραντντίτσκι”.
Δεληγιάννης: “Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο”Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Νίκος Δεληγιάννης δήλωσε: “Από το προηγούμενο παιχνίδι που είχαμε κάνει στην Έγκερ είχα πει ότι διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο, ο οποίος ενδεχομένως τώρα να είναι και κλειστός. Επειδή η ομάδα είναι φτιαγμένη με μεγάλες απαιτήσεις και από τη διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια, όχι διαδικαστικά αλλά να εμφανίσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Να δείξουμε αντίδραση μεγάλης ομάδας έτσι ώστε να ζητήσουμε τις πιθανότητές μας να προκριθούμε ή αν δούμε ότι θα αποκλειστούμε νωρίς από τη διοργάνωση η ομάδα να κερδίσει κάτι με σκοπό να το χρησιμοποιήσει του χρόνου”
Μάλιαρακ: “Μας εξέπληξε η πίεση στην άμυνα”Ο Μπλάι Μάλιαρακ δήλωσε: “Δεν ξεκινήσαμε δυνατά την αναμέτρηση σε αντίθεση με τη Μπαρτσελονέτα που μπήκε πολύ δυνατά. Μας εξέπληξε με την πίεση της στην άμυνα και η κατάσταση έγινε πολύ άσχημη για μας μετά το 2ο οκτάλεπτο. Είχαμε την ευκαιρία με τον Γούνα για να αλλάξουμε την κατάσταση αλλά τη χάσαμε και μετά από αυτό δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για μας”.

Σχετικά άρθρα