Στον τελικό με… πέναλτι η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα για ακόμα μια χρονιά θα διεκδικήσει το Λιγκ Καπ, καθώς προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, μετά τη νίκη της με 3-0 στο «Ντα Λουζ» κόντρα στη Σετουμπάλ, στον πρώτο ημιτελικό… Οι «αετοί» χρειάστηκαν δυο πέναλτι για να φτάσουν στην επιτυχία, ενώ η φιλοξενούμενη έπαιζε με 10 παίκτες από το 37′. Ο Πέλκας ήταν βασικός για την Σετουμπάλ, ενώ ο Σάμαρης δεν έπαιξε για τη Μπενφίκα. 

Το έργο της Σετουμπάλ έγινε πολύ δύσκολο, όταν στο 38’ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αντβίνκουλα!

Ο Ταλίσκα στο 41’ και ο Πίτσι στο 45’ σκόραραν από την «άσπρη βούλα» και έτσι πέτυχαν το 2-0 με γκολ σε καθοριστικά σημεία. Το 3-0 έγινε από τον Ζόνας στο 73’…  

Οι συνθέσεις
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Σίλβιο, Λισάντρο Λόπες, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Πίτσι (76′ Ρούμπεν Αμορίμ), Κριστάντε (46′ Ζόνας), Γκονσάλο Γκουέντες (58′ Σάλβιο), Όλα Τζον, Ταλίσκα, Ντερλέι.
ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ: Ραεντέρ, Πέδρο Κεϊρός, Βενάνσιο, Λουρένσο, Έλντερ Καμπράλ (36′ Μιγκέλ Πέδρο), Ρικάρντο Ντάνι, Πάουλο Ταβάρες (63′ Ντάβιλα), Πέλκας (76′ Νέι Σάντος), Αντβίνκουλα, Ζεκίνια, Σουκ Χίουν-Γιουν.

Αναλυτικά για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ έχουμε:
Τετάρτη
Μπενφίκα-Σετουμπάλ 3-0 (41’ πεν. Ταλίσκα, 45’ πεν. Πίτσι, 73’ Ζόνας)
02/04/2015
Μαρίτιμο-Πόρτο
****Οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών είχαν πάρει την 1η θέση στους ομίλους στην προηγούμενη φάση και έτσι πέρασαν στα ημιτελικά…      
****Η διοργάνωση του Λιγκ Καπ δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, το έπαθλο για τη νικήτρια είναι χρηματικό…

Σχετικά άρθρα