Υπέροχες γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι

<p><strong>Υλικά :</strong></p>
<ul>
<li><span>500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος </span></li>
<li><span>1 κ.σ. σουσάμι</span></li>
<li><span>Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι</span></li>
<li><span>Και για τη σάλτσα μελιού :</span></li>
<li><span>4-5 κ.σ. λάδι</span></li>
<li><span>2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό</span></li>
<li><span>1 κ.γλ. μέλι</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση :</strong></span><ol>
<li><span>Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά </span></li>
<li><span>Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)</span></li>
<li><span>Ροδίζουμε σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε </span>κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα  τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… 😉 (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)</li>
<li><span>Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.</span></li>
</ol></div>

Σχετικά άρθρα