Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Υπέροχες γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι
Υπέροχες γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι thumbnail

Υπέροχες γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι

Υλικά :



  • 500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος 

  • 1 κ.σ. σουσάμι

  • Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι

  • Και για τη σάλτσα μελιού :

  • 4-5 κ.σ. λάδι

  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

  • 1 κ.γλ. μέλι


 

Εκτέλεση :

  1. Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά 

  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)

  3. Ροδίζουμε σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα  τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… 😉 (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)

  4. Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X