Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δ.Αβραμόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Δ.Αβραμόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας; thumbnail

Δ.Αβραμόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση από την κυβέρνηση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας οοποίος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες και αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να ζητήσει την έγκρισή της για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.


Από τη στιγμή που η Βουλή θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Δ.Αβραμόπουλο, η θέση του Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν θα μείνει κενή.Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρέη επιτρόπου στην Κομισιόν να αναλάβει ο νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι, σε κάθε περίπτωση, με την αλλαγή επιτρόπου θα γίνει και αλλαγή χαρτοφυλακίου. Πιθανότερο είναι ο νέος Ελληνας επίτροπος να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Αλιείας (ο κ. Αβραμόπουλος έχει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων).


Η εκλογή Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και η αντικατάστασή του στην Κομισιόν από τον κ. Παπαδημούλη, ωστόσο, θα φέρει και άλλη μια καραμπόλα. Αυτή τη φορά στην Ευρωβουλή. Εφόσον ο κ. Παπαδημούλης επιλεγεί για την Κομισιόν, θα αδειάσει η θέση του στην Ευρωβουλή και θα εισέλθει στο Σώμα κάποιος από τους επιλαχόντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος είναι ο κ. Χουντής, ο οποίος ωστόσο έχει αναλάβει χρέη αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θέση την οποία δύσκολα θα εγκαταλείψει, και έτσι στην Ευρωβουλή θα μπει ο δεύτερος επιλαχών, Γιάννης Μηλιός.www.axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X