Ο ΠΑΟΚ εύχεται σε Αλέξανδρο και Χέντβιγκες!

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Χέντβιγκες Μαντούρο έχουν σήμερα τα γενέθλιά τους και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους εύχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς, στους Αλέξανδρο Τζιόλη και Χέντβιγκες Μαντούρο που έχουν σήμερα τα γενέθλια τους και κλείνουν τα 30 χρόνια ζωής!
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1985 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον Απόλλωνα Λιτοχώρου, πριν μεταγραφεί το 2002 στον Πανιώνιο κι από κει το 2005 στον Παναθηναϊκό.
Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στους “πράσινους” ξεκίνησε η διεθνής του καριέρα, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 ως δανεικός στην Werder Bremen, τον Γενάρη του 2010 μεταγράφηκε στη AC Siena κι από εκεί στην Real Racing Club (στην οποία αγωνίστηκε πρώτα με τη μορφή δανεισμού). Τον Ιανουάριο του 2012 αποκτήθηκε από την AC Monaco, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι τον παραχώρησε στο ΑΠΟΕΛ, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου.
Συνολικά στην καριέρα του ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα (1 με ΠΑΟ, 1 με ΑΠΟΕΛ), 1 Κύπελλο με τον ΠΑΟ, ένα Κύπελλο Γερμανίας με την Βέρντερ, με την οποία ήταν και φιναλίστ στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2008/09, χάνοντας το τρόπαιο στην παράταση του τελικού από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αναμέτρηση στην οποία ο διεθνής έλληνας μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή.
Σημαντική είναι η παρουσία του Αλέξανδρου Τζιόλη με τη φανέλα των Εθνικών ομάδων. Έχει αγωνιστεί 13 φορές (3 γκολ) με την Εθνική Ελπίδων, ενώ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών σε ηλικία 21 ετών, στις 21.01.2006 σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας (1-1).
Όταν τα υπόλοιπα εκλεκτά στελέχη των φημισμένων Τμημάτων Υποδομής του Αγιαξ ονειρεύονταν μια μεγάλη καριέρα και πολλούς τίτλους στο Αμστερνταμ, ο Μαντούρο έβλεπε κάτι διαφορετικό. Φανταζόταν τον εαυτό του μακριά από την Ολλανδία. Ονειρευόταν επιτυχίες στον απόλυτο ποδοσφαιρικό προορισμό. Την Primera Division.
Τρία γεμάτα χρόνια στο Amsterdam Arena ήταν αρκετά για να τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του. Η μεταγραφή στη Βαλένθια ήταν πραγματοποίηση του πρώτου μεγάλου στόχου της καριέρας του.
Τη σεζόν 2013-14 η αγωνιστική απραξία στο πρώτο μισό, λόγω της απόφασης της Σεβίλλης να τον κόψει από το ρόστερ που δήλωσε στο πρωτάθλημα, μολονότι την περασμένη σεζόν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας, τον έκανε να χάσει έδαφος. Οπως έκπληξη ήταν και η προηγούμενη συμμετοχή του σε Μουντιαλ.
Το μακρινό 2006 ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τον κάλεσε στους Οράνιε πριν καν καθιερωθεί στον Αγιαξ και τον επέλεξε στην ομάδα που αγωνίστηκε στα γήπεδα της Γερμανίας. Εκτοτε, ο Μαντούρο, κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007 με την Ελπίδων της Ολλανδίας, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και παρέμεινε μέσα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του μέχρι και το 2011 όταν σε μια προπόνηση χτύπησε το πόδι του κι έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν πέντε μήνες χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας του σεζόν στη Βαλένθια.
Οι Νυχτερίδες του έκαναν πρόταση ανανέωσης, ο πρώην προπονητής του Ουνάι Εμερι προσπάθησε να τον πάρει μαζί του στη Σπαρτάκ Μόσχας, ωστόσο, ο Μαντούρο ήθελε μια νέα πρόκληση δίχως ν’ αφήσει την Ισπανία κι έτσι επέλεξε τη Σεβίλλη. Ο φημισμένος τεχνικός διευθυντής των Ανδαλουσιανών, ο Μόντσι, μαζί με τον Μίτσελ που τότε ήταν στον πάγκο της ομάδας, έφτασαν μέχρι το Άμστερνταμ για να τον πείσουν να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.
Το πρόβλημα στην καρδιά
Η μεταγραφή, αυτή, όμως, δεν ήταν γραφτό να στεριώσει. Η παρουσίασή του στο Σάντσεθ Πιθχουάν είναι ακόμα φρέσκια όταν οι γιατροί βρίσκουν ένα πρόβλημα στην καρδιά του. Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν μια σπάνια συγγενή ανωμαλία των στεφανιαίων αρτηριών. Οι Ισπανοί τον έστειλαν άμεσα στις ΗΠΑ για αναλυτικές, εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να έχουν μια σαφή, ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασής του.
Στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο του Τέξας, την υπόθεση του Μαντούρο ανέλαβε ένας εκ των κορυφαίων γιατρών στις καρδιαγγειακές ανωμαλίες, ο Πάολο Αντζελίνι. Επειτα από όλα τα απαραίτητα τεστ, η διάγνωση ήταν καθησυχαστική τόσο για τον παίκτη όσο και για τη Σεβίλλη.
«Ο κ. Μαντούρο ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλα τα τεστ και πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη παρακολούθηση μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο στο ανώτατο επίπεδο», είπε ο Αντζελίνι στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε πως ο Μαντούρο έχει μια εκ γενετής πάθηση που σχετίζεται με την πρώιμη ανάπτυξη των στεφανιαίων αρτηριών. Για προληπτικούς λόγους, μάλιστα, στο σώμα του ποδοσφαιριστή τοποθετήθηκε ειδικό μόνιτορ που καταγράφει την καρδιά του μέσω ηλεκτροκαρδιογραφήματος.
Επειτα από λίγο καιρό, λοιπόν, ο Μαντούρο επέστρεψε δίχως το παραμικρό πρόβλημα στην αγωνιστική δράση και καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή των Σεβιγιάνων συμπληρώνοντας συνολικά 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Το καλοκαίρι, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ουνάι Εμερι, ο πρώην προπονητής του στη Βαλένθια κι εκείνος που ήθελε να τον πάρει μαζί του στην Βαλένθια δεν υπολόγιζε στον Μαντούρο. Το θέμα είχε και οικονομικές προεκτάσεις και η Σεβίλλη έφτασε στο σημείο να μην δηλώσει τον παίκτη στο ρόστερ για την Primera Division μολονότι εκείνος προπονούνταν κανονικά.

Σχετικά άρθρα