Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Άγ. Βαλεντίνος: Tι πρέπει να κάνεις αν είσαι μόνος/ η;
Άγ. Βαλεντίνος: Tι πρέπει να κάνεις αν είσαι μόνος/ η; thumbnail

Άγ. Βαλεντίνος: Tι πρέπει να κάνεις αν είσαι μόνος/ η;

Aναγνώστριά μας σχολιάζει: 


Φέτος θα είναι μια χρονιά χωρίς Βαλεντίνο. Αν όμως είχα δίπλα μου αυτό τον άνθρωπο που θα συμπλήρωνε ένα κομμάτι του εαυτού μου τότε θα του εκδήλωνα την αγάπη μου φωνάζοντας μέσα σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο πόσο πολύ τον αγαπάω! 


Αγαπητή αναγνώστρια. Διαβάστε τι μας γράφει η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη. 


Άννα Κανδαράκη


Η επιθυμία μας για συντροφικότητα, όταν είμαστε μόνοι, πολλές φορές μας μελαγχολεί και μας απογοητεύει, λέμε είναι άδικο αφου έχω τόση αγάπη να μην έχω κάποιον να τη δώσω;


Αυτή η σκέψη που ενώ έχει μέσα πολλή επιθυμία μας βάζει να πέσουμε στην παγίδα να δίνουμε αξία στον εαυτό μας μέσα απο τον άλλο. Τι σημαίνει να βρώ το κομμάτι που με συμπληρώνει? Η το άλλο μου μισό? Μισό και μισό κάνουν δύο μισά όχι ένα ολόκληρο. Ο ερωτικός άνθρωπος είναι εκείνος που βάζει φροντίδα και τρυφερότητα σε ο,τι κάνει ο ίδιος, χωρίς να εστιάζει στο αντικείμενο , δηλαδή στον αποδέκτη. Είναι ολόκληρος απο μόνος του και ακριβώς επειδή είναι ολόκληρος δεν αρκείται σε τίποτα μισό σε τίποτα κομματιασμένο και λίγο.  

 

Έχουμε να νοιαστούμε για μας, να μας φροντίσουμε και να μας χαρούμε που έχουμε επιθυμία και λαχτάρα για ζωή. Μόνο αν μας χτίσουμε όπως επιθυμούμε εμείς, αν λειτουργούμε με όρους επιθυμίας – είμαι καλά μόνη μου και θα θελα να έχω κ έναν άνθρωπο να είμαστε ακόμα καλύτερα μαζί-, και όχι με όρους ανάγκης – αν δεν έχω κάποιον δεν είμαι καλά- θα μπορούμε να ευχαριστηθούμε τον εαυτό μας και κατ επέκταση την όποια σχέση δημιουργήσουμε.

 

Τον έρωτα έχουμε να τον χαιρόμαστε και να τον απολαμβάνουμε κάθε μέρα και πρώτα απ όλα σ έμας τους ίδιους. Γιατί ερωτικός είναι εκείνος που ευχαριστιέται αυτό που κάνει και το ευχαριστιέται γιατί το έχει επιλέξει. Ερωτική είναι η γυναίκα που φροντίζει το σώμα της και τον εαυτό της,που μπαίνει με όρεξη στη δουλειά της και βάζει τρυφερότητα σε ό,τι κάνει στην καθημερινότητα της χωρίς να χρειάζεται τον άλλον για να πάρει αξία. Εσύ πόσο σε φρόντισες σήμερα και πόσο ερωτική ήσουν;


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X