Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γυμνοί ακτιβιστές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Γυμνοί ακτιβιστές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης thumbnail

Γυμνοί ακτιβιστές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Το concept είναι κάθε φορά το ίδιο: «Ολιγόλεπτο περπάτημα σε κάποια προεπιλεγμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν άνθρωποι, με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια φυσικότητα που θα το έκανε και κάποιος ντυμένος. Και ακριβώς αυτό θέλαμε να δείξουμε, ότι το γυμνό σώμα είναι κάτι απολύτως φυσικό και φυσιολογικό. Κάθε φορά, πριν ξεκινήσουμε, τα συναισθήματα είναι τα ίδια. Αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα, ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου, αλλά και φόβος μήπως, παρά το προχωρημένο της ώρας, υπάρχει παρουσία ανηλίκων αλλά και αστυνομίας (το δημόσιο γυμνό είναι ποινικά κολάσιμο).

Από τη στιγμή που το σώμα έχει μείνει γυμνό, όλοι οι παραπάνω φόβοι και αναστολές εξαλείφονται και νιώθουμε οικεία με το γυμνό μας σώμα. Μόλις ολοκληρωθεί η βόλτα, σταθμίζουμε αντιδράσεις από τον κόσμο και την επομένη ανεβάζουμε στο Ίντερνετ το υλικό. Το ελπιδοφόρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, οι αντιδράσεις μειώνονται και ο κόσμος μάς αντιμετωπίζει περισσότερο ως δρώμενο παρά ως μια γραφικότητα ή μια προσπάθεια να τραβήξουμε τα βλέμματα. Αυτό λένε όσοι μας επικρίνουν. Στο Ίντερνετ, όμως, όπου υπάρχει ανωνυμία και ο καθένας μπορεί να εκφραστεί πιο ελεύθερα, οι θετικές γνώμες κυριαρχούν. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι το όλο εγχείρημα άξιζε τον κόπο. Το γυμνό είναι η φυσικότερη έκφραση του ανθρώπου και μια μορφή επιλογής ενδύματος, που είναι η απουσία ρούχου. Και απευθύνεται σε όλους. Ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματοδομής και φύλου».


grekamag.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X