Κυριακάτικο Brunch….Aυγά Benedict

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά για δύο άτομα</strong></span><br /><br /></p>
<ul>
<li><span>8 φέτες προσούτο σε κομμάτια</span></li>
<li><span>2 κλωναράκια μαϊντανό</span></li>
<li><span>2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι ή ξύδι ρυζιού</span></li>
<li><span>4 στρογγυλές φέτες ψωμιού πάχους 1 εκ. με διάμετρο 5 εκατοστά</span></li>
<li><span>4 αυγά</span></li>
</ul>
<p><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη σος hollandaise</strong></span><br /><br /></p>
<ul>
<li><span>10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο</span></li>
<li><span>3 κρόκοι αβγών</span></li>
<li><span>1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού</span></li>
<li><span>1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span></li>
<li><span>Λίγο πιπέρι καγιέν ή ταμπάσκο</span></li>
</ul>
<p><strong><br />Εκτέλεση <br /></strong><br /><span>Γεμίζουμε τα δύο τρίτα μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό, περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτουμε το ξίδι. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Για τη σος hollandaise</em></span><br /><br /><span>Λιώνουμε 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο. Βάζουμε 3 κρόκους αυγού, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα των αυγών ένα πιο ανοιχτό χρώμα.</span><br /><br /><span>Γυρίζουμε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο αργά αργά, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αν θέλετε προσθέστε περισσότερο αλάτι ή χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση. Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να το σερβίρουμε. Το αφήνουμε κοντά στο μάτι της κουζίνας για να το διατηρήσουμε ζεστό – αλλά όχι καυτό!</span><br /><strong><br />Πως να κάνεις τα αυγά ποσέ;</strong><br /><br /><span>Ο καλύτερος τρόπος είναι να σπας ένα αυγό τη φορά σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια να το αφήνεις να γλιστρήσει μέσα στο νερό που σιγοβράζει . Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται, μπορείς να ρίξεις και το επόμενο αυγό, μέχρι να έχεις και τα τέσσερα μέσα στην κατσαρόλα.</span><br /><br /><span>Κλείνεις το μάτι, σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνεις να μαγειρευτούν για άλλα 4 λεπτά. (Πρέπει να θυμάσαι ποια αυγό μπήκε πρώτο γιατί αυτό πρέπει να βγει και πρώτο) Όταν έρθει η ώρα για να αφαιρέσεις τα αυγά, τα σηκώνεις απαλά με μια τρυπητή κουτάλα. </span><br /><br /><span>Θυμήσου ότι ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των αυγών, το μέγεθος της κατσαρόλας, την ποσότητα του νερού αλλά και πόσο ρευστά τα θέλεις. Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείς λίγο μέχρι να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να βγάλεις τα αυγά ακριβώς όπως σου αρέσουν.</span><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα