Κουρασμένος, αλλά νικητής ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στην αντίστροφή μέτρηση πια για τον ημιτελικό κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού την επόμενη Κυριακή, νίκησε τον ΚΑΟΔ στην Πυλαία με 72-64 και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι Δραμινοί είναι αγκαλιά με τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν σαφώς κουρασμένη, αλλά -παρ ότι έκανε το ματς ντέρμπι- επικράτησε στο τέλος πολύ δύσκολα.
Με ομαδική δουλειά στην επίθεση κι εξαιρετική άμυνα προηγήθηκε 18-13 στην πρώτη περίοδο και με επιμέρους 19-14 στη δεύτερη ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 37-27, ενώ και στην τρίτη περίοδο μπήκε με ένα γρήγορο 6-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 12-0 σερί στηριγμένο στα ξεσπάσματα του Λο. Κι ενώ η διαφορά είχε πέσει κατά τι, ήρθε ένα τρίποντο του Όντουμ για να φέρει τη διαφορά στο +9. Ο ΚΑΟΔ μάζεψε εκ νέου τη διαφορά, αλλά μια σειρά λαθών και άστοχων σουτ έφεραν τον δικέφαλο να τελειώνει την 3η περίοδο προηγούμενος με 56-47.
Με Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλο και Λάνγκφορντ στην πεντάδα ο ΠΑΟΚ δεν λειτούργησε, δέχθηκε 4 πόντους χωρίς να πετύχει κανέναν και στο 33′ το ματς έμοιαζε ντέρμπι (56-51). Ο Κάρτερ, ο Βον κι ο Μαργαρίτης ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη. Η διαφορά έμεινε στους 5 πόντους μέχρι το 35′. Οι γηπεδούχοι αστοχούσαν με συνέπεια σε βολές και σουτ, ο Άτκινς με τον Μισέλ ανέλαβαν δράση κι η διαφορά έπεσε στους 2 (62-60). Για τα δυο επόμενα λεπτά οι δυο ομάδες έχαναν με λάθη διαδοχικές επιθέσεις. Ο Μισέλ κι ο Τρότερ έδιναν ρεσιτάλ κι απαντούσε κατά κύριο λόγο ο Λάνγκφορντ. Το 66-62 στο τελευταίο δίλεπτο διατηρούσε το αποτέλεσμα ρευστό κι ο ΠΑΟΚ δεν έπειθε. Εντούτοις, οι άστοχες ενέργειες του Άτκινς στέρησαν από τον ΚΑΟΔ την ευκαιρία να διεκδικήσει το ματς. Τα τελευταία δευτερόλεπτα παίχτηκαν από τη γραμμή των βολών. Ο Μαργαρίτης ευστόχησε σε 2 βολές, ο Ζάρας έχασε 2, ο Σαλούστρος ήταν αλάνθαστος κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 72-64.
Στον αγώνα δοκιμάστηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι ο Σιναντίνοβιτς που δύσκολα πάντως θα βοηθήσει την ομάδα του Μαρκόπουλου.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 19-14, 19-20, 16-17
ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 13 ,Λιάπης , Κάρτερ 10 , Τσόχλας 10, Δέδας 6 , Μαργαρίτης 11 , Κόττας ,Όντουμ 8 ,Βον 2 ,Σιναντίνοβιτς ,Χαριτόπουλος 5 , Σαλούστρος 7
ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 2 ,Τρότερ 11 ,Χάρις ,Γεωργάκης ,Άτκινς 8 ,Όντομ 6 ,Σπυριδωνίδης , Μισελ 9 ,Ζάρας 15 ,Λο 2 ,Τσαλδάρης 2 ,Παπαμακάριος 9

Σχετικά άρθρα