Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ΝΔ για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, όπου εκεί αναμένεται να συζητηθούν τα αίτια της ήττας αλλά και η επόμενη μέρα στο κόμμα. 

Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών της ΝΔ γίνεται πλέον δημόσια. Η ανακοίνωση του ΕΛΚ ήταν η αφορμή που έψαχναν τα “γαλάζια” στελέχη για να ξιφουλκήσουν εναντίον του Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και σε συνεννόηση με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη εκδόθηκε γραπτή δήλωση σύμφωνα με την οποία δίνεται απάντηση σε όσους εξαπέλυσαν βολές εναντίον του ΕΛΚ που είχαν όμως ως στόχο τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για κάποιους που προσπαθούν να “γρατζουνίσουν” τον πρόεδρο του κόμματος με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε και την απόφαση του ΕΛΚ που καλούσε την νέα κυβέρνηση να εκπληρώσει όλα τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Η λέξη “γρατζουνίσουν” προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετά στελέχη της ΝΔ τα οποία σημείωναν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών και δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο βάση του κόμματος. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει “αμαχητί τα όπλα” και ήδη ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να πάρουν τον λόγο βουλευτές που στηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ όπως οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Σκρέκας και άλλοι προκειμένου να υπερασπιστούν τα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα θα υπάρξουν και μυστικά δείπνα προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική απέναντι σε όσους αμφισβητήσουν τον πρόεδρος του κόμματος. 

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο real.gr

Σχετικά άρθρα