Νίκη για την Στεφανίδη στη Νεα Υόρκη

Από μόνη της μια νίκη στα Millrose Games στη Νέα Υόρκη αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, πόσο μάλλον αν συνδυάζεται με μια σπουδαία επίδοση. Η Κατερίνα Στεφανίδη τα ξημερώματα της Κυριακής για την Ελλάδα πέτυχε και τα δυο.

Πρώτη θέση στο επί κοντώ με το σταθερό και αξιόλογο 4,60 μέτρα. Σε ένα από τα σημαντικότερα μίτινγκ του πλανήτη η Στεφανίδη κατάφερε να ξεπεράσει με την τρίτη προσπάθεια τα 4,60 μ και να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μέρι Σάξερ που έμεινε στα 4,50 μέτρα. Η Στεφανίδη στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,66 μ. ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, προκειμένου να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ. Η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,30 μ., συνέχεια επιτυχώς στα 4,40 μ. έκανε δύο άκυρα στα στα 4,50 μ. και ισάριθμα στα 4,60 μέτρα.  Η Στεφανίδη έχει ξεπέρασε φέτος τα 4,61 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση ξεχώρισε ο Αλεκ Χάρις στα 60 μ. εμπ. με 7.50, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Στην ίδια κούρσα ο Τζέισον Ρίτσαρντοσον πέτυχε 7.51, όσο και ο συμπατριώτρης του Αμερικανός Αστον Ιτον.

Σχετικά άρθρα