Προτάσοφ: «Τα όπλα της Ντνίπρο»

Ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει μιλήσει αρκετές φορές μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο, με τον πρώην τεχνικό των δύο ομάδων να επιμένει πως πρόκειται για ένα ισορροπημένο ζευγάρι, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια ώστε να μπορέσει να αποκλείσει τους συμπατριώτες του. 
 
Ο Προτάσοφ μίλησε την εφημερίδα «Γαύρος» λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση στο Ολυμπίσκι του Κιέβου:
 
«Η Ντνίπρο είναι μία ομάδα που βγάζει αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Πρόκειται για ένα σύνολο καλά δουλεμένο, το οποίο δίνει πολλή έμφαση στον τομέα της τακτικής, αλλά και βασίζεται πάρα πολύ στην επιθετική του λειτουργία. Οι παίκτες της δίνουν έμφαση κυρίως στον τρόπο που θα αναπτυχτούν και στο πώς θα δημιουργήσουν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο, εκτιμώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την βραδιά στην οποία θα βρεθούν και οι δύο αντίπαλοι. Αυτό που οφείλει να προσέξει ο Ολυμπιακός, είναι και οι τρεις της επιθετικοί: ο Κάλινιτς, ο Ζοζύλια και ο Σελεζνιόφ, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Γενικότερα πρόκειται για μία πολύ ισορροπημένη ομάδα. Πάντως, δεν είναι μόνο αυτοί, που χρειάζονται προσοχή, αφού η ουκρανική ομάδα έχει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως ο Εβγκέν Κονοπλιάνκα, ο οποίος αποτελεί τον μοχλό της από τα αριστερά. Ήταν να φύγει για άλλη ομάδα τώρα τον χειμώνα, αλλά τελικά φαίνεται πως θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Είναι ο ηγέτης τους. Θεωρώ ότι είναι ο παίκτης, που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
 
Σίγουρα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει συνεχή ροή αγώνων αναμένεται να αποτελέσει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση των προσεχών αναμετρήσεων. Πάντως, η Ντνίπρο είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα και θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να φανεί πολύ προσεκτικός και στα δύο παιχνίδια, εάν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση. Αυτούς τους μήνες της διακοπής, η Ντνίπρο προετοιμάζεται ειδικά για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, και αυτό έχει δώσει έξτρα κίνητρο στην ουκρανική ομάδα. Αυτό πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους στον Ολυμπιακό
 
 Όλο αυτό το διάστημα ο Μαρκέβιτς προετοιμάζει την ομάδα του για αυτές τις αναμετρήσεις και γνωρίζει από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω πως θα περάσει εκείνος που θα προετοιμαστεί καλύτερα. Ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, αλλά θα χρειαστεί να προσέξει πολύ». 

Σχετικά άρθρα