Σοβαρή εμπλοκή με την Προεδρία της Δημοκρατίας

Θρίλερ και σοβαρή εμπλοκή χθες με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, ενώ φέρεται ακόμα και να είχε τηλεφωνηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ είχε καλέσει τις κάμερες της ΝΕΡΙΤ στο Μαξίμου, κάτω από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ανέβαλε την ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία.

Σε δήλωσή του αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενημέρωσε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μετά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή. Ψηφοφορία που απαιτεί για την εκλογή Προέδρου 180 ψήφους, ενώ αν δεν επιτευχθεί η συγκεκριμένη πλειοψηφία, στην επόμενη ψηφοφορία απαιτούνται μόλις 151.

Οι αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Επιτρόπου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν μεγάλες, γεγονός που έφερε άρον-άρον τον Παναγιώτη Λαφαζάνη-επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας-στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βουλευτές απειλούν παρασκηνιακά ακόμα και με μη υπερψήφιση, αν υποψήφιος είναι ο Δημ. Αβραμόπουλος. 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο real.gr

Σχετικά άρθρα